Σελίδες

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το Κόμμα των Ελλήνων ξεκίνησε τις εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας - Σημαία του η συμμαχία των Ελλήνων

437Συνήλθε την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2014, σε κανονική συνεδρία το διευρυμένο προεδρείο του Κόμματος των Ελλήνων «Ε.Ε.Μ.Μ.» και στάθηκε εκτενώς σε δύο βασικές κατευθύνσεις:
-στην ανάλυση των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων που αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ελληνισμού στη χώρα και,
-στην αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης του κόμματος στο πλαίσιο των καταστατικών δεσμεύσεων και των προεργασιών για την αναμέτρηση των τοπικών εκλογών του 2015.
Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος εκτίμησε ότι η διαμορφωμένη πολιτική κατάσταση στη χώρα και οι ανεύθυνοι χειρισμοί της παραδοσιακής ηγεσίας, δε φαίνεται να ευνοούν την επίλυση πολλών εκκρεμοτήτων και προβληματισμών που επικρατούν διαχρονικά στους κόλπους των ομογενών στο χώρο μας. 
Τα θέματα περιουσίας, παιδείας, ασφάλειας, περίθαλψης, εργασίας, ανάπτυξης παραμένουν ηθελημένα στις ελληνικές καλένδες και οι «εθνοπατέρες» του χώρου μας καταναλώνονται σε θεαματικά τηλεοπτικά σώου για να παραπλανήσουν όπως συνήθως το αγαθό κοινό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Εμείς ως κόμμα, τόνισε ο πρόεδρος, επιχειρήσαμε αρκετές φορές να αποτρέψουμε την κατρακύλα που συνεχώς σημαδεύει τον τόπο μας καλώντας σε μία πραγματικά ομογενειακή συμμαχία τους πολιτικούς παράγοντες του χώρου για να διευθετήσουμε κοινή στρατηγική για την απογραφή του πληθυσμού, για τη νέα διοικητική διαίρεση, για την ασφάλεια ζωής και περιουσιών, για το περιεχόμενο της παιδείας κλπ, αλλά συναντήσαμε την αδιαλλαξία και την αλαζονεία των υπολοίπων.

Στη νέα διαμορφωμένη κατάσταση το Κόμμα των Ελλήνων ξανά επιμένει στη Συμμαχία Ελλήνων που να στοχεύει στη σταθερή επικράτηση ποιοτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων, στην εναίσιμη και δημοκρατική επιλογή διαχειριστών της τοπικής αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια πολιτικών εκπροσώπων που να στρέφουν το βλέμμα τους στα προβλήματα των ανθρώπων. Θα είμαστε παρόν με όλο το δυναμικό μας χωρίς να κάνουμε καθόλου εκπτώσεις για προσωπικά συμφέροντα ή ωφελήματα που υπονομεύουν ή παρεκκλίνουν των εθνικών μας στόχων.
Σχετικά με το θέμα αναδιοργάνωσης του Κόμματος ο πρόεδρος τόνισε ότι σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να πάμε σε νέες εκλογές. Παράλληλα όμως θα πρέπει να οδηγηθούμε στη διεύρυνση και πολλαπλασιασμό των οργανώσεων σε κάθε γωνιά που ζει ο Βοιρειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Οι δικοί μας οι άνθρωποι ενστερνίζονται τα ιδανικά του κόμματός μας που είναι ίδια και απαράλλαχτα με εκείνα του Ελληνισμού και ελπίζουν σ’ αυτό το εγχείρημα να πρωτοστατήσει στον κοινό αγώνα. Χρειάζεται όμως κι εμείς να σπεύσουμε περισσότερο για την επάνδρωση ενός πιο ευέλικτου, πιο οργανωμένου και πιο δυναμικού σχήματος.
Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος κ. Δημήτρης Κώτσιας τόνισε ότι οι σταθερές αξίες του κόμματος που δεν εγκατέλειψαν τα οχυρά του αγώνα ούτε στιγμή θα πρέπει να αξιοποιηθούν και για να αισθάνονται πιο ασφαλείς θα πρέπει να τους περιχαρακώσουμε με νέες ανεκτίμητες αξίες που υπάρχουν στον τόπο μας. Θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση δεν εργαστήκαμε όσο θα έπρεπε. Καιρός είναι να δραστηριοποιήσουμε νέα, άφθαρτα στελέχη και στην τοπική εξουσία να προωθήσουμε ικανά παιδιά.
Ο κ. Ζήσος Λούτσης εκτός των άλλων πρότεινε να συγκροτηθεί επιτροπή για τη σύνταξη εγκυκλίου για τις εσωκομματικές διαδικασίες, η οποία να αποτελέσει και τον οδηγό της στρατηγικής για την αφύπνιση της μαχητικότητας και της εμπλοκής στα κοινά φωτισμένων προσωπικοτήτων του χώρου.
Ο κ. Νίκος Κούρης,  τόνισε ότι η πολιτική κατάσταση στο χώρο μας αλλάζει αν εμείς υψώσουμε τη φωνή μας. Και ένα μέσο για να ακουστεί αυτή είναι η εφημερίδα. Πέρα από τις δυσκολίες η εφημερίδα του κόμματος θα πρέπει να εκδίδεται και οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα θα πρέπει να κοσμεί και τα άλλα ΜΜΕ του χώρου ή της επικράτειας.
Ο κ. Ηλίας Καλυβιώτης υπογράμμισε ότι ο κύριος στόχος μας πρέπει να είναι η τοπική εξουσία. Μέσα απ’ αυτή θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα και την πολιτική μας.
Ο κ. Ηλίας Θάνος, είπε ότι εμείς θα πρέπει να κάτσουμε πάνω από τα προβλήματα του κοσμάκη, γιατί η γης του ξεπουλήθηκε στο 60 τοις εκατό σε αλλοεθνείς από αρκετούς τοπικούς άρχοντες που πέρασαν στο χώρο μας, τα λιβάδια ενοικιάζονται από τους σημερινούς άρχοντες σε ξένους και κομπιναδόρους. Κατά τη δική μου γνώμη εμείς πρέπει να κατέβουμε σε κάθε σπίτι, να συνομιλήσουμε αδελφικά με τους Βορειοηπειρώτες και να τους εξηγήσουμε το όραμά μας, το οποίο σίγουρα θα το στηρίξουν. Συμφωνώ με την πρόταση ώστε το πολιτικό σχήμα μας να γίνει πιο ευέλικτο.
Ο κ. Γιώργος Λιουλεμές πρότεινε να επανεξεταστεί το θέμα της εκπροσώπησης της περιοχής Αργυροκάστρου στην ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων, γιατί η διοικητική μεταρρύθμιση άλλαξε και τις καταστάσεις.
Ο κ. Πέτρος Μπερέτης, στο λόγο του συμμερίστηκε την άποψη ότι πρέπει συνεχώς να είμαστε στην επικαιρότητα και να κάνουμε σημαία εκείνο που διακηρύξαμε από τις αρχές: τη Συμμαχία των Ελλήνων και να βρούμε πρόσωπα κοινής αποδοχής για να στηρίξουμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες θα πρέπει να διεξαχθούν βάσει του καταστατικού και να προβάλλεται με διαφάνεια κάθε απόφαση που λαμβάνεται από το προεδρείο ή το πειθαρχικό. Μέχρι την 14η Οκτωβρίου πρέπει να κυκλοφορήσει η εφημερίδα.
Ο κ. Αλέξανδρος Γκούμας τόνισε ότι "Εμείς πρέπει να κάνουμε πολιτική και όχι μικροπολιτική. Προσωπικά πιστεύω ότι στη Χιμάρα σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να είμαστε μαζί και όχι σε ξεχωριστά μετερίζια για να πετύχουμε".
Στο τέλος της σύσκεψης συγκροτήθηκε η επιτροπή σύνταξης της εγκυκλίου και του προγράμματος εκλογών και δόθηκε ραντευού για 15 ημέρες μετά να συζητηθεί και ψηφιστεί το χρονοδιάγραμμα των εκλογών στο κόμμα για να προκύψει το νέο ευέλικτο και μαχητικό σώμα. Στην επιτροπή εκλέχτηκαν οι κύριοι: Νίκος Κούρης, Πέτρος Μπερέτης, Ρολάνδος Βασίλης , Ηλίας Θάνος, Γιώργος Λιουλεμές, Βασίλης Σταύρος, Αλέξανδρος Γκούμας .
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΕΕΜΜ
ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ  15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.