Σελίδες

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΚΕΑΔ παραμένει στην κυβέρνηση Ράμα και η Ομόνοια συνεχίζει να υποτιμά την νοημοσύνη μας

One step at a time είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης απ' την κυβερνητική συμμαχία ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες τον Ιούλιο, κατόπιν της ρήξης του με την κυβέρνηση εξαιτίας της νέας διοικητικής διαίρεσης. Λίγες ημέρες αργότερα σε άλλη συνέντευξη του στην Αλβανική τηλεόραση, όταν δημοσιογράφος του έθεσε την ίδια ερώτηση ο κ. Ντούλες απάντησε «Δεν θα αποχωρήσουμε από τον συνασπισμό, θα μας διώξουν αν δεν σεβαστούν τις αρχές μας» και όπως ο ίδιος εξηγεί για πολλοστή φορά, οι αρχές του κόμματος είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.
Ακολούθησε το γενικό συμβούλιο του προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπου τελικά δεν πάρθηκε καμία απόφαση σχετικά με την αποχώρηση απ' την συμμαχία με το Σοσιαλιστικό κόμμα αλλά δόθηκε παράταση για το επόμενο γενικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το Προεδρείο της Ομόνοιας συνιστά στο ΚΕΑΔ να παγώσει τις προθέσεις παραιτήσεων στελεχών του απο ανώτερες κρατικές θέσεις μέχρι το επόμενο Γενικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ, όπου θα συζητηθεί το μέλλον της συνεργασίας.»
Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε το γενικό συμβούλιο του προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δεν υπήρξε όμως κάποια απόφαση για το μέλλον της συμμαχίας με το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μάλιστα πετάει το γάντι στο ΚΕΑΔ και του συνιστά να αναλάβει πρωτοβουλία. Διαβάζοντας την τελευταία παράγραφο του σημερινού δελτίου τύπου, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η ΟΜΟΝΟΙΑ τάσσετε υπέρ της αποχώρησης κάτι το οποίο το ΚΕΑΔ δεν αποδέχεται και αυτό ίσως έχει προκαλέσει τριγμούς στο προεδρείο.

Τι άλλαξε από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα και το ΚΕΑΔ παραμένει στην συμμαχία του κόμματος που δεν σεβάστηκε τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και κατ' επέκταση τις αρχές του κόμματος (σύμφωνα πάντα με τον Κ. Ντούλε); Η ώρα για το επόμενο βήμα έχει έρθει προ πολλού.



Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Ομόνοιας

Συνήλθε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11πμ, σε τακτική σύσκεψη το Γενικό Συμβούλιο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στους Αγίους Σαράντα.
Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν το Γενικό Συμβούλιο ήταν η οργάνωση των εκλογικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όσον αφορά την κυβερνώσα συμμαχία, τις αποφάσεις της που αφορούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτής.
Το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας αποφάσισε την άμεση έναρξη των προβλεπόμενων εκ του καταστατικού διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας:
Μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου 2014 θα συνεδριάσουν τα Παραρτήματα της Ομόνοιας για την έγκριση της τοπικής εκλογικής επιτροπής η οποία μαζί με τους διορισμένους εκπροσώπους του Γενικού Προεδρείου για κάθε περιοχή είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των προβλεπόμενων εκ του καταστατικού διαδικασιών, την ενημέρωση της βάσης, τις ημερομηνίες των εκλογών στις τοπικές οργανώσεις, τις συντονιστικές επιτροπές και την ομαλή διεξαγωγή όλης της διαδικασίας. Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να συμμετάσχουν σε κάθε σύσκεψη Παραρτήματος βάσει του χρονοδιαγράμματος που καταρτίζει η εκλογική επιτροπή.
Οι εκλογικές επιτροπές πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τον χρόνο
α) διεξαγωγής εκλογών στις τοπικές οργανώσεις από 4/10/2014 έως 31/10/3014
β) διεξαγωγής εκλογών για συντονιστικές επιτροπές έως 12/11/2014 και
γ) διεξαγωγή Συνδιάσκεψης Παραρτημάτων για εκλογή Προέδρου και Προεδρείου Παραρτήματος έως 25/11/2014.
Επιφορτίζονται οι Πρόεδροι των Παραρτημάτων σε συνεργασία με την επιτροπή του Γενικού Συμβουλίου να εκκινήσουν άμεσα τις παραπάνω διαδικασίες και την εφαρμογή των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου.
Το δεύτερο σημαντικό θέμα του Γενικού Συμβουλίου ήταν η συνεργασία με την κυβερνώσα Αριστερή Συμμαχία, όπου εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια της «Ομόνοιας» για τον μη σεβασμό των προεκλογικών και μετεκλογικών συμφωνιών και την συνεχόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όσον αφορά την Διοικητική Μεταρρύθμιση, την παιδεία, θέματα ιδιοκτησίας και την ισότιμη συμμετοχή στην δημόσια διοίκηση. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, εφόσον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, συνέστησε στο Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που συμμετέχει στην κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επί όλων των παραπάνω ανοικτών ζητημάτων.
Άγιοι Σαράντα 20 Σεπτεμβρίου 2014
Εκ του Γραφείου τύπου και Επικοινωνίας

Το σχόλιο μας: Να υπενθυμίσουμε κατ' αρχάς ότι ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Περιφέρεια Αυλώνας Ανδρέας Μάρτος ο οποίος ψήφισε υπέρ της ανθελληνικής διοικητικής διαίρεσης που πρότεινε το κόμμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, επισήμως παραμένει πρόεδρος του παραρτήματος της Ομόνοιας στα Τίρανα.
Όσον αφορά το δελτίο τύπου πρώτον να επισημάνουμε ότι "σκίζει" από... ορθογραφία! Δεύτερον, σχετικά με τις εκλογές δεν βλέπουμε πουθενά για εκλογή προέδρου από τη βάση. Όπως δείχνουν όλα θα γίνει μέσω τοπικών οργανώσεων και παραρτημάτων, συνεπώς τα πάντα θα είναι ελεγχόμενα και με τη βούλα... Τρίτον, για την συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει τον παπά. Κάθε φορά το αναβάλουν για την επόμενη και περιορίζονται στις συστάσεις προς το ΚΕΑΔ αντί να πει ευθέως ότι αποσύρει από μόνη της η οργάνωση τη στήριξη στο κυβερνητικό σχήμα. Το συμπέρασμα λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλο από το ότι η οργάνωση-κόμμα των "αποκλειστικών αντιπροσώπων" πέρα από τα παχιά λόγια και τις ρητορείες συμπλέει απόλυτα με την κυβέρνηση Ράμα και νομιμοποιεί με τη συμμετοχή της στο υπουργικό συμβούλιο τις αυθαιρεσίες των Τιράνων εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Φυσικά δεν περιμένουμε από την Ομόνοια να επιτελέσει εθνικό έργο γιατί μετά και τον διορισμό του πρώην προέδρου της και μέχρι φέτος γεν. γραμματέα της ως προξένου της Αλβανίας στα Ιωάννινα, είναι οφθαλμοφανές ότι αποτελεί το επίσημο όργανο του βαθέως αλβανικού κράτους για τον έλεγχο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Όσοι την στηρίζουν ακόμα φυσικά και δεν το κάνουν από πατριωτικά πιστεύω αλλά καθαρά από ιδιοτελές συμφέρον μιας και γνωρίζουν ότι μέσω αυτής μπορούν να ωφεληθούν προσωπικά. Υπάρχουν βέβαια και οι αφελείς και ανήμποροι ηλικιωμένοι τους οποίους τα στελέχη της Ομόνοιας μια ζωή είτε τους τάζουν είτε τους απειλούν, επικαλούμενοι την "αποκλειστική αναγνώριση" που έχει η ερμαφρόδιτη οργάνωση από τη μητέρα Ελλάδα ή το αλβανικό κράτος, ανάλογα την περίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.