Σελίδες

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Λαλίστατος στην τηλεόραση ο Ντούλε αλλά στη Βουλή πρακτικά ανύπαρκτος

Απάντηση Ντούλε στις δηλώσεις Ράμα για την ελληνική μειονότητα 
O πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής Βαγγέλης Ντούλες, απέρριψε τη δήλωση του πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος είπε ότι «Στην Αλβανία, υπάρχει μια ελληνική μειονότητα που δεν αισθάνεται απολύτως καμία διάκριση, σε σχέση με τους υπόλοιπους Αλβανούς πολίτες και γι 'αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».
Ο κ. Ντούλες είπε ότι «Ο κ. Ράμα δεν μπορεί να προσποιείται ότι είναι ένα παράδειγμα στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που η Αλβανία είναι η μόνη χώρα που ακόμα δεν έχει σαφή στατιστικά στοιχεία για τις μειονότητες, που είναι η βάση του ζητήματος του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σε μια χώρα.
Υπάρχει έλλειψη ενός ειδικού νόμου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η Αλβανία θα πρέπει να το εγκρίνει το συντομότερο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, καλεσμένος στην εκπομπή "Tonight" στο τηλεοπτικό κανάλι Ora News.
«Πώς μπορεί να επιδιώκεις να είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας που σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και να είσαι το παράδειγμα σε αυτή την κατεύθυνση, την στιγμή που δεν έχεις κάνει το άλφα. Στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει ούτε ένας αξιωματικός μέλος των εθνοτικών μειονοτήτων, στα σώματα ασφαλείας για χρόνια μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, στο διπλωματικό σώμα και στο δικαστικό σύστημα η ίδια κατάσταση» δήλωσε ο Βαγγέλης Ντούλες.To σχόλιο μας: Καλά τα λέτε κύριε Ντούλε από τηλεοράσεως αλλά παραμένει το ερώτημα: Τι ακριβώς πράξατε ως βουλευτής εδώ και 13 χρόνια - από τα οποία τα εννέα ως κυβερνητικός εταίρος; Φέρατε ποτέ στην αλβανική βουλή κάποιο σχέδιο νόμου για την προστασία των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας; Καταφέρατε κάτι σε θεσμικό επίπεδο για την αναβάθμιση του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου; 
Και αφού κατ' επανάληψη παραβιάζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων γιατί παραμένετε σε αυτή την κυβέρνηση; 
Μπορεί η Ελληνική Μειονότητα να μην απολαμβάνει τα όσα δικαιούται αλλά εσείς και η κλίκα σας μια χαρά κάθεστε στις καρέκλες που σας έδιναν οι κυβερνήσεις Νάνο, Μπερίσα και Ράμα.
Ε και για το διπλωματικό σώμα είναι άδικο να λέτε ότι δεν υπάρχει ικανή μειονοτική εκπροσώπηση! Αφού ο υποτακτικός σας και πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας Jani Jani εκπροσωπεί επάξια τα εθνικά αλβανικά συμφέροντα ως πρόξενος στα Ιωάννινα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.