Σελίδες

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Περιμένουμε υπεύθυνη στάση από την Αλβανία

ALBANIKH EYROPAIKH SHMAIA• Το μήνυμα της ΕΕ προς την Αλβανία είναι συμβιβασμός και εποικοδομητικός διάλογος, δήλωσε από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στη γείτονα χώρα. 
«Είναι φανερό πως οποιαδήποτε πράξη της Αλβανίας αυτή τη στιγμή διαμορφώνει την προς τα έξω εικόνα της χώρας», ανέφερε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας πως η ΕΕ παρακολουθεί στενά την χώρα από τον Ιούνιο και αναμένει ανάλογη υπεύθυνη στάση ως προς τις υποχρεώσεις και υποσχέσεις της.
Η Αλβανία βρίσκεται υπό καθεστώς ένταξης στην ΕΕ από τον περασμένο Ιούνιο, κοινοβουλευτικές εντάσεις ωστόσο μεταξύ της κυβέρνησης Ράμα και της αντιπολίτευσης καθυστερούν το έργο των ευρωπαϊκών θεσμών που θα αποφασίσουν για το εάν η χώρα πληροί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο διαβουλεύσεων. Η αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελούν βασικά κριτήρια προσχώρησης στην ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου, καμία αλλαγή ως προς τις προϋποθέσεις ένταξης δεν αναμένεται από τη νέα Επιτροπή που αναλαμβάνει καθήκοντα από σήμερα υπό την προεδρία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.