Σελίδες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Συγγραφή βιβλίων από Αλβανία και Ελλάδα για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Επίσκεψη Α. Λοβέρδου σε Αργυρόκαστρο και Δρόπολη

Συγγραφή βιβλίων από Αλβανία - Ελλάδα για την ελληνική μειονότηταΚοινά βιβλία θα «γράψουν» Ελλάδα και Αλβανία για την εκπαίδευση των παιδιών της εθνικής ελληνικής μειονότητας στη χώρα.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και η ομόλογός του της Αλβανίας Λιντίτα Νικόλα κήρυξαν σε συνάντηση τους την Τετάρτη στη γείτονα χώρα την έναρξη εργασιών της «μεικτής επιτροπής αναθεώρησης σχολικών εγχειριδίων» και υπέγραψαν πρωτόκολλο για τη μέθοδο εργασίας της επιτροπής.

«Οι πράξεις συγκροτούν πολιτική και όχι τα λόγια» δήλωσε σχετικά ο κ. Λοβέρδος. «Εμείς ήρθαμε εδώ ως αντιπροσωπεία για να συνεργαστούμε και να πάρουμε μαζί σας αποφάσεις. Υπάρχει το εξαιρετικά αυτό καλό πολιτικό πλαίσιο ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών και πρέπει τώρα εμείς ως υπουργοί Παιδείας να εξειδικεύσουμε στο αντικείμενο μας αυτές τις πολύ καλές σχέσεις» τόνισε.

«Ειδικότερα στο αντικείμενό μας έχουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας μια συμφωνία την οποία πρέπει να την εφαρμόσουμε. Τα πανεπιστήμια μας, οι δομές μας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα ερευνητικά μας κέντρα, τα αρχεία μας, οι βιβλιοθήκες μας και άλλοι τομείς στην Παιδεία, ανάμεσα στις δύο χώρες πρέπει να έρθουν σε στενότερη επαφή ώστε να αναπτύξουν συνεργασίες» συνέχισε.

Συμπλήρωσε ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις και για συνεργασία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε νέα συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2015.

Newsroom ΔΟΛ


Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την επίσκεψη Α. Λοβέρδου στο Αργυρόκαστρο 

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε το Ελληνικό σχολείο Αργυροκάστρου PANDELI SOTIRI όπου συνάντησε τους μαθητές της ελληνικής μειονότητας, το διευθυντή του σχολείου κ. Παντελή Παππά, τη διευθύντρια Παιδείας Αργυροκάστρου, κα Λιντίτα Ρόβα καθώς και τους διευθυντές των μειονοτικών σχολείων νομών Αργυροκάστρου, Δελβίνου, και Αγίων Σαράντα. 
Ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε ακόμα την Μητρόπολη Αργυροκάστρου, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εθελοντικά στα σχολεία της εκκλησίας.


To σχόλιο μας: Σχολική εκδρομή με ομαδάρχη τον Α. Λοβέρδο θυμίζει η μετάβαση της ελληνική αντιπροσωπείας στα Τίρανα. Να δούμε αν θα βγει επιτέλους κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πάντως διαβάσαμε για αλλαγή μόνο για τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου και όχι για τα βιβλία γεωγραφίας και ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία όλης της Αλβανίας όπου θα υπάρχουν ακόμα οι ανιστόρητες αναφορές για "αλβανικά εδάφη στην Ελλάδα"...
Οι τρεις τελευταίες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Παιδείας σε Βουλιαράτες και Δερβιτσάνη αντλήθηκαν από το προφίλ facebook του κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.