Σελίδες

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Διαζύγιο της εκπομπής “Βόρειος Ήπειρος.GR” από τον ΑΡΤ-FM 90,6

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την διακοπή της εκπομπής 

Αθήνα,  17-11-2014

Αγαπητοί ακροατές της εκπομπής “Βόρειος Ήπειρος.GR

Έχοντας εντοπίσει ένα σημαντικό κενό στην ενημέρωση αναφορικά με το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, με την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε παρουσίας του Εθνικού αυτού θέματος οπουδήποτε πέραν του διαδικτύου, ξεκινήσαμε πριν από περίπου 5 χρόνια τη προσπάθεια κάλυψης αυτού του χώρου. Οι εξελίξεις σε ολόκληρη τη περιοχή μας τρέχουν και οι απειλές για τους βορειοηπειρώτες, όπως είδαμε πρόσφατα, παραμένουν αμείωτες. Η μόνη λύση στα μάτια μας ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση και των βορειοηπειρωτών που διαβιούν πλέον στην μητέρα Πατρίδα αλλά και των υπολοίπων Ελλήνων που στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ για το Εθνικό αυτό θέμα. Και ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσα από την ενημέρωση.

Καθ’ όλη τη προσπάθειά μας αυτή είχαμε μια βασική Αρχή και προϋπόθεση: ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΟΙΒΗ σε οποιαδήποτε φάση για το έργο μας αυτό. Δεν δεχόμαστε να βγάλουμε χρήματα πάνω από το Εθνικό μας αυτό ζήτημα!

Η εκπομπή είχε ομολογουμένως απρόσμενα μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία. Οι ακροατές μας σε Ελλάδα, Βόρειο Ήπειρο αλλά και στην Ομογένεια που μας άκουγαν μέσω διαδικτύου, αγκάλιασαν την εκπομπή και αυτό φάνηκε τόσο από τις ιδιαίτερα υψηλές ακροαματικότητες για τα δεδομένα του σταθμού που μας φιλοξενούσε αλλά και γενικότερα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό την ώρα που εκπέμπαμε, όσο και από τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα και τη συμμετοχή των ακροατών μας. Βασιζόμενοι σε πρωτογενή δίκτυα πληροφόρησης και πηγές βγάλαμε αποκλειστικότητες, θέσαμε κρίσιμα ερωτήματα σε πολιτειακούς παράγοντες και της ΕΕΜ και της εδώ πολιτικής σκηνής (τον πρόεδρο του ΟΓΑ, κομματικούς εκπροσώπους, βουλευτές και Ελλαδικών και Βορειοηπειρωτικών κομμάτων, ΓΓ υπουργείων κτλ.).


Η προσπάθεια ξεκίνησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΡάδιοΆστυ 90,6FM (νυν ΑΡΤ FM) σαν εκπομπή του Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.) αλλά εξελίχθηκε τελικά πέρα και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική, κομματική ή άλλη δέσμευση και σχέση. Σε όλη αυτή τη προσπάθεια είχαμε και προβλήματα και εμπόδια. Προβλήματα τεχνικά και εμπόδια νοοτροπιών… Παρ’ όλα αυτά, και με τη συμπαράσταση κάποιων λίγων ανθρώπων από το σταθμό, καταφέρναμε να είμαστε στον αέρα...

Αυτά μέχρι τη στιγμή που σε μια από τις αναρίθμητες αλλαγές υπευθύνου προγράμματος του σταθμού εμφανίσθηκε ο κ. Γρηγορόπουλος, με «όραμα» κτλ. κτλ. Το…όραμα αυτό όπως απεδείχθη εκ των πραγμάτων προέβλεπε τον εκτοπισμό της εν λόγω εκπομπής μας. Λόγω του ότι ήταν η μόνη εκπομπή με αποδεδειγμένη (στους γνωρίζοντες τα δεδομένα του σταθμού) ακροαματικότητα αλλά και με αξιοσημείωτο επαγγελματισμό, δεν ήταν εύκολο για κάποιον που μόλις έχει αναλάβει να μας «τελειώσει» εν μία νυκτί. Έτσι αρχικά μας προτάθηκε η μείωση της διάρκειας από δύο σε μια ώρα την εβδομάδα(!) και αργότερα τον εκτοπισμό μας κάπου στο Σαββατοκύριακο, μόνο και μόνο για να μας ανακοινωθεί στο τέλος ότι «τα Σαββατοκύριακα τελικά δεν θέλουμε εκπομπές πολιτικού περιεχομένου»…

Οι κινήσεις όμως αυτές, προς έκπληξή μας, απεδείχθη ότι ήταν σε γνώση του ιδιοκτήτη του σταθμού και προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος μετά την μη επανεκλογή του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή άρχισε να ασχολείται ενεργά πλέον με το σταθμό. Και η έκπληξή μας έγκειτο στο ότι από το συγκεκριμένο σταθμό είχαμε κάποιες περισσότερες απαιτήσεις για την υποστήριξη μιας αμιγώς Εθνικού προσανατολισμού προσπάθειας σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον σταθμό, ακριβώς επειδή ιδιοκτήτης ήταν κάποιος που υποστήριζε ότι η προτεραιότητά του ήταν η Πατρίδα. Έτσι, όταν στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί του στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουμε την εκπομπή, στο σχόλιό μας «…άλλωστε είναι μια εκπομπή από την οποία εμείς δεν κερδίζουμε (σ.σ. χρηματικά) κάτι» εισπράξαμε την απάντηση «Ούτε κι εγώ κερδίζω κάτι!», η απογοήτευσή μας συναγωνιζόταν την έκπληξή μας για τον υπολογιστικό και κυνικό τρόπο που η προσπάθειά μας αντιμετωπιζόταν.

Παρ’ όλα αυτά και με την παρότρυνση εκείνων των ανθρώπων στο σταθμό που πίστευαν σε εμάς όλα αυτά τα χρόνια, επιλέξαμε να μην έρθουμε σε οριστική ρήξη αλλά, προς χάριν του ανώτερου σκοπού τον οποίο προσπαθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις να υπηρετήσουμε, να επιμείνουμε πιστεύοντας ότι εν καιρώ και με τις συνεχείς αλλαγές που ελάμβαναν χώρα στο σταθμό, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Όμως, ένα χρόνο μετά κουραστήκαμε να δίνουμε ευκαιρίες και χρόνο σε ένα σταθμό που εν αντιθέσει με ότι υποστηρίζει, αντιμετωπίζει αυτό το μείζον Εθνικό θέμα όπως…όλοι οι άλλοι!

Ευχαριστούμε όλους τους ακροατές που μας εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωσή τους όλα αυτά τα χρόνια, όσους πίστεψαν σε εμάς μέσα στο σταθμό καθώς και όλα τα διαδικτυακά μέσα με τα οποία συνεργαστήκαμε.

Ο Αγώνας συνεχίζεται!...


Οι παραγωγοί και συντελεστές της εκπομπής:

Σπύρος Ιωάννου
Αθηνά Κρεμμύδα
Αλέξανδρος Κορακίδης
Παναγιώτης Καράμπελας

Θοδωρής Γκούμας

1 σχόλιο:

 1. Αυτά παθαίνεις όταν είσαι επιφανειακός ….συναρπάζεσαι από τα ωραία, εύκολα και μεγάλα λόγια ενός ψευτοπατριώτη …και αρνείσαι πεισματικά να δεις ρεαλιστικά τα πράγματα …στο τέλος να γεύεσαι την προδοσία και να μένεις κάγκελο.
  Πόσες φορές έχουμε ακούσει από συμπατριώτες μας την φράση …είναι ο μόνος Έλληνας ( καρά- τζαφερης ) πατριώτης που ομιλεί και αγωνίζεται για μας … ( αυτό μας αρκεί …να ομιλεί για μας)
  Τι σας είπε ? δεν κερδίζω τίποτα από σας… χαχαχα…
  Αλλά είπαμε …η ελπίδα πεθαίνει τελευταία …. Ορφανά δεν μείναμε από πατριδοκάπηλους ….έχουμε τους νέους υποστηρικτές μας…. Μεταπηδήσαμε στους νέους «πατριώτες» ….ναι μωρέ στους γνήσιους …σε αυτούς που θα μας ελευθερώσουν ….αυτή το φωνάζουν ποιο δυνατά.. και εμείς εκεί ..μαζί τους ….λέμε ..είναι οι μοναδικοί που αγωνίζονται για μας…
  Δεν θέλουμε με τίποτα να σκεφτούμε πρακτικά …..δεν μας ενοχλεί ….που υμνούν τον ..( ξέρεται ποιον …τσακάλια δεν είστε?) … αρκεί να μιλούν για μας. Μυαλό δεν βάζουμε με τίποτα.
  Ο σοφός ο λαός που λέει …όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι …έχει άδικο …δεν ισχύει στην περίπτωση μας …
  Όσο δεν είμαστε ενωμένοι σε έναν κοινό αγώνα για να διεκδικηθούμε και να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας πρώτα απ’ όλα και μετά όλα τα υπόλοιπα( βλέπε επαναφορά συντάξεων , περιθάλψει , ανθρώπινα δικαιώματα ..κλπ) ….θα τρώμε σφαλιάρες επανωτές που θα είναι όλες δίκες μας.
  Αφήστε ρε την ραγιάδικη νοοτροπία , μην σκορπίζεστε σε κόμματα και κομμάτια …..ενωθείτε σε ένα σώμα …κάτω από το βορειοηπειρωτικό πνεύμα …να γίνουμε κάποια υπολογίσιμη οντότητα ….γιατί μόνο έτσι θα μας υπολογίσουν και θα κερδίσουμε …

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.