Σελίδες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Έρευνες της Αλβανίας για πετρέλαιο στην... ελληνική ΑΟΖ του Ιονίου!

GEWTRHSH PETRELAIO 3• Θαλάσσιες έρευνες βορείως της Κέρκυρας σε περιοχή η οποία ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ στα όρια του συμπλέγματος των Διαπόντιων Νήσων ξεκινούν οι Αλβανοί αναζητώντας πετρέλαιο!
Η ενέργεια αυτή αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν επικύρωσαν την συμφωνία για την διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών που είχαν υπογράψει Ελλάδα-Αλβανία το 2009 και ακύρωσε το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως τονίζει σε δημοσίευμά του το «defenceNet.gr».
Συγκεκριμένα, δύο διαβήματα, με τα οποία ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση τις ακριβείς συντεταγμένες των ερευνών στο Ιόνιο, ιδιαίτερα στην περιοχή του συμπλέγματος των Διαπόντιων Νήσων βόρεια - βορειοδυτικά της Κέρκυρας, έχει κάνει η αλβανική κυβέρνηση, διαμηνύοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή της να ξεκινήσει δικές της έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής τους να αρχίσουν τις δικές τους έρευνες, οι Αλβανοί δημιουργούν και πάλι αρνητικό κλίμα έναντι της χώρας μας, διοχετεύοντας στα ΜΜΕ «πληροφορίες» ότι η Ελλάδα καταπατά αλβανικά θαλάσσια οικόπεδα!
Ψαρεύοντας σε θολά νερά...
Δεν είναι σαφές ακόμη ποια περιοχή έχουν επιλέξει οι Αλβανοί για να προχωρήσουν σε έρευνες ή αν οι κινήσεις τους αποσκοπούν στο να προκαλέσουν συζήτηση γύρω από τις έρευνες της Ελλάδας, στο πλαίσιο της πολιτικής ακύρωσης της συμφωνίας του 2009, ωστόσο είναι προφανές ότι σταθερά και ανυποχώρητα τα προβλήματα οξύνονται αντί να αμβλύνονται. Οι εξελίξεις δείχνουν κλιμάκωση της τακτικής της Αλβανίας να θολώσει την πολιτική ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει κλίμα αμφισβήτησης της νομιμότητας των ελληνικών ερευνών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Αθήνα δεν απάντησε στα αλβανικά διαβήματα, ωστόσο είναι προφανές ότι, σε περίπτωση που επιμείνουν τα Τίρανα, εισερχόμαστε σε νέα φάση.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.