Σελίδες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Επαρχία Αλύκου: Εκδήλωση τιμής και μνήμης των τεσσάρων Μαρτύρων της Δημοκρατίας

Η  Επαρχία  Αλύκου  έχει την  τιμή να σας προσκαλέσει όλους στην εκδήλωση  τιμής και  μνήμης των  τεσσάρων  Μαρτύρων  της Δημοκρατίας (Αηδόνη  Ράφτη,Θανάση Κώτση,Θύμιο Μάσιο,Βαγγέλη Μήτρο),και ''Ημέρα Αντίστασης  κατά της Δικτατορίας  12η Δεκεμβρίου  1990''.

Ημέρα  αγώνα του  Ελληνισμού  της Αλβανίας,που  άναψε ως σπίθα  και κατέκαυσε από τα  θεμέλια του τον  Κομμουνισμό όπου δρούσε  επί  45 χρόνια  και  κατασπάραζε  τα  σωθικά  της Εθνικής  Ελληνικής  Μειονότητας  αλλά  και  όσων είχαν  εναντιωθεί με το  μόρφωμα ‘’Κόκκινο Παράδεισο ‘’του  Ενβέρ  Χότζα.
Η  παρουσία  σας  θα  μας  τιμήσει  ιδιαίτερα  και θα  μας  ενώσει περισσότερο  με το πνεύμα  και την  θυσία  των  παλικαριών μας.

Η  εκδήλωση  θα  λάβει  χώρα  στην  Ηρωική  πλατεία  Κύπρου, Παρασκευή  12ηΔεκεμβρίου   2014,  από εκεί  που  όλα  άρχισαν...

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Αλύκο

08:15-10:00 Τρισάγιο στη  μνήμη  των  παιδιών (Ι.Ν .Αγ.Βαρβάρας)

10:00-10:30  Άναμμα  κεριών  (Ι.Ν.  Αγ.  Σαράντα)

10:30-11:00  Έναρξη  εκδήλωσης  και  ομιλίες  για το χρονικό  των  γεγονότων

11:00-11:15  Κατάθεση  στεφάνων

11:15-11:30 Απονομή  τιμητικής πλακέτας  σε τρεις συντοπίτες μας,που  διώχθηκαν φυλακίστηκαν  και  θυσιάστηκαν  για  Δικαιώματα,Ελευθερία  ,Δημοκρατία.

Ακολουθεί  κοκτέιλ  στο  εστιατόριο  ‘’Αχιλλέα  Παππά’’

Με  εκτίμηση 

Ο  Έπαρχος  Αλύκου

Χρήστος  Καϊσης

από Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου


Το σχόλιο μας: Αφήσαμε το πρωτότυπο χωρίς καμία διόρθωση γιατί η σύνταξη δείχνει την αξία του επιπέδου του συντάκτη. Βέβαια είναι πάρα πολύ ειρωνικό να τιμούνται οι Μάρτυρες της Δημοκρατίας από τους ομοϊδεάτες των δολοφόνων τους...
Ιδιαίτερη εντύπωση στο πρόγραμμα μας κάνει και φέτος το "Άναμμα κεριών".
Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο Έπαρχος Αλύκου σε μία τόσο σημαντική επετειακή εκδήλωση για όλη την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, την οποία έχει την τιμή να διοργανώνει, θα έχει ως επίτιμο προσκεκλημένο τον φίλο του Dr. Madhu Krishan, ιδρυτή και πρόεδρο της Ακαδημίας Παγκόσμιας Ειρήνης και πρόεδρο της Διπλωματικής Αποστολής Ειρήνης και Ευημερίας.
Να θυμηθούμε λίγες από τις δόξες που έζησε το ηρωικό Αλύκο τον Απρίλιο του 2014, με την ελπίδα ότι θα τις ξαναζήσει.
Δεν μοιάζει λίγο με μασονική τελετή μύησης η τελευταία φωτογραφία; 
Πως δεν έβαλαν άμφια και στον Έπαρχο; 


Φυσικά δεν ειρωνευόμαστε σε καμία περίπτωση την επετειακή εκδήλωση αλλά δυστυχώς αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι διοργανωτές τα τελευταία χρόνια την κατάντησαν "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" ή πιο ορθά "Κίτσος κερνάει Κίτσος πίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.