Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Επιτέλους ο Καμμένος ανακάλυψε το Βορειοηπειρωτικό!

Απόσπασμα απ' την παρέμβαση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στη διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων:

«Είδα, πολύ προσεκτικά αναφερθήκατε στα θέματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το κύριο θέμα είναι της ελληνικής μειονότητας, της μειονότητας των Βορειοηπειρωτών. 

Το θέμα του εμπολέμου είναι κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αλλά δεν αφορά αυτή τη συνεδρίαση.
Υπάρχει όμως αυτή τη στιγμή σαφής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Υπάρχει τρομοκρατία, υπάρχει παραβίαση των διεθνών κανόνων διεξαγωγής εκλογών που διαπίστωσε και ο ΟΑΣΕ με τα κλιμάκια που μετέβησαν εκεί, αλλά υπάρχει επαναφορά θεμάτων τα οποία έχουν κλείσει – βεβαίως και δεν υπάρχουν για μας – όμως ακούγονται μέσα στην αλβανική Βουλή. 


Ακραία στοιχεία τα οποία δεν απομονώνονται από την Κυβέρνηση της Αλβανίας και επαναφέρουν θέματα τα οποία αφορούν ομάδες φιλοναζιστών που ενήργησαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία προκαλούν και μάλιστα έχουν διεκδικήσεις επί ελληνικού εδάφους. Δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να ζητάει την είσοδο αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν έχουμε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από τη μια πλευρά. 

Δεύτερον, όταν υπάρχει από την πλευρά της Κυβέρνησης ανοχή απέναντι στα εξτρεμιστικά αυτά στοιχεία τα οποία φοβούμαι πολύ ότι με τις ανακοινώσεις τις οποίες γίνονται και εντός του Αλβανικού Κοινοβουλίου, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Φαίνεται ότι δεν σέβονται ούτε την ίδια την ιστορία και την κατάληξη που είχαν όταν τέθηκαν δίπλα από τις δυνάμεις του Άξονα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.