Σελίδες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου κρατάει τις Θερμοπύλες του ΟΧΙ στο δεύτερο Σχέδιο Ανάν


Απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το περιεχόμενο της Κοινής Δήλωσης που θα αποτελέσει βάση για την επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εξέδωσε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τη στιγμή που το συμπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα έχει σήμερα εσωκομματικές εκλογές που αναμένεται να κρίνουν την παραμονή του ή μη στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλαος Παπαδόπουλος, είχε ταχθεί ενάντια στο Κοινό Ανακοινωθέν, διαμηνύοντας πως ακυρώνει την προγραμματική συμφωνία των συμπολιτευόμενων δυνάμεων.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Αναστασιάδης τονίζει πως οι ισχυρισμοί που προβάλλονται εναντίον του για το Κοινό Ανακοινωθέν είναι «παντελώς αβάσιμοι, αστήριχτοι και επικίνδυνα αυθαίρετοι», τονίζοντας πως δεν έχει παρεκκλίνει «ούτε κατά ένα γιώτα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου, είτε έναντι των συναγωνιστών του ΔΗΚΟ, είτε ευρύτερα έναντι του κυπριακού λαού».

Ο κ. Αναστασιάδης προαναγγέλλει ότι σε συνέντευξη Τύπου τις προσεχείς ημέρες θα προβεί σε λεπτομερή ανάλυση των πραγματικών γεγονότων και όσων επιτυγχάνονται μέσα από το Κοινό Ανακοινωθέν.

Το ΔΗΚΟ εκλέγει σήμερα Κυριακή το νέο αναπληρωτή πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γενικό γραμματέα και οργανωτικό γραμματέα, αλλά και τα 15 αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

Οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ του κ. Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν την Τρίτη, στις 11:30, στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας, που ελέγχεται από τον ΟΗΕ και βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη».


www.skai.gr


Άξιος γιος του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου φαίνεται να αναδεικνύεται ο νυν πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκος Παπαδόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, μετά και τις ευλογίες της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είναι έτοιμος να έρθει σε συμφωνία με το ψευδοκράτος για εφαρμογή ενός ουσιαστικά δεύτερου σχεδίου Ανάν, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την τουρκική κατοχή στο βόρειο τμήμα της μεγαλονήσου. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης ως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ήταν φανατικός υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν το 2004. 
Εν αναμονή των εξελίξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.