Σελίδες

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Mε αποκλεισμό των ελληνοαλβανικών συνόρων απειλεί ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων!

Γρηγόρης Γκίκας: Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο Νόμος για τα αλβανικά λεωφορεία

PEΠOPTAZ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Αυστηρή προειδοποίηση ότι εάν δεν εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος, σε ότι αφορά την διέλευση των Αλβανικών λεωφορείων εντός Ελλάδας, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των Ελληνοαλβανικών συνόρων, έστειλε ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας, τονίζοντας ότι περιμένουν την εφαρμογή του Νόμου που θα βάζει όρους και κανόνες στα δρομολόγια των Αλβανικών λεωφορείων προς την Αθήνα, μέσω Ηπείρου και όχι μόνο, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των 100 και πλέον δρομολογίων καθημερινά.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γκίκας, «πληρώνουμε τους φόρους και εισπράττουμε σκόνη από Αλβανικά λεωφορεία».

Διαδρομές τρόμου…


Να σημειωθεί, ότι σε ελέγχους που έχουν γίνει κατά καιρούς στα συγκεκριμένα λεωφορεία έχουν διαπιστωθεί εξαιρετικά υψηλές παραβάσεις, αφού πολλά δεν κόβουν καν εισιτήρια, ενώ πολλάκις έχουν βρεθεί μέσα στα λεωφορεία αυτά λαθρομετανάστες ή ναρκωτικές ουσίες.
Όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας, μετά από 2 χρόνια που έχει ψηφιστεί ο σχετικός Νόμος, χθες πήρε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση (!) και πλέον μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος. 
«Περιμένω από τις αρχές να δώσουν τη δέουσα προσοχή και να σταματήσει αυτή η γάγγραινα», είπε και προειδοποίησε πως «αν δεν σταματήσει αυτή η γάγγραινα θα υπάρξουν μεγάλες κινητοποιήσεις, με κλείσιμο και των συνόρων».


Να σημειωθεί, ότι σε τακτικούς ελέγχους της νομιμότητας της κυκλοφορίας των ημεδαπών και αλλοδαπών λεωφορείων των μεταφορικών επιχειρήσεων που εκτελούν διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές, προχωράει το Υπουργείο Μεταφορών, με τα πρόστιμα να ανέρχονται και στα 3.000 ευρώ για παραβάσεις όπως είναι η μεταφορά επιβατών σε διεθνή τακτική λεωφορειακή γραμμή δίχως άδεια και η μεταβίβαση ή εκχώρηση της άδειας διεθνούς τακτικής λεωφορειακής γραμμής.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.