Σελίδες

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι αριστεροί τσάμηδες για την στάση της αλβανικής κυβέρνησης στην επίσκεψη Βενιζέλου

Το κόμμα της Λαϊκής Συμμαχίας ( Aleanca Popullore partia),  το οποίο αποτελεί μέρος του συνασπισμού που κέρδισε τις εκλογές της 23ης Ιουνίου 2013, χαρακτήρισε ως αξιοπρεπή τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης για το ζήτημα των ‘τσαμουριωτών’.

«Οι Αλβανοί έχουν παρατηρήσει σήμερα, την αξιοπρεπή στάση της κυβέρνησης. Οι Αλβανοί πολίτες αξίζουν την καλύτερη γειτνίαση σήμερα και την αμοιβαιότητα στις διεθνείς σχέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της Λαϊκής Συμμαχίας.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, συμπίπτει με την 100η επέτειο από τη δίωξη των συμπολιτών μας, η οποία κορυφώθηκε με τις σφαγές του 1944, εναντίον των ανυπεράσπιστων ανθρώπων των τσαμουριωτών Αλβανών, τότε υπήκοοι της Ελλάδας, σημειώνει η Λαϊκή Συμμαχία και θα προσθέσει ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δεν κομίζει στη διπλωματική βαλίτσα του ‘συγνώμη’ για τη γενοκτονία που διαπράχθηκε εις βάρος τους», γράφει χαρακτηριστικά η αλβανική εφημερίδα ΄Σέκουλι’.


Το σχόλιο μας: Παράλληλα είδαμε από τον περασμένο Αύγουστο διάφορους κονδυλοφόρους του ΚΕΑΔ να γράφουν άρθρα για το ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν είναι και τόσο φιλέλληνας, στρέφεται ανοικτά προς την Τουρκία και θα είναι αρκετά πιο διεκδικητικός για το "τσάμικο". Όλα αυτά λοιπόν για τον σύντροφο και σύμμαχο πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος...
Τώρα έρχεται το αριστερής έκδοσης τσάμικο κόμμα "Λαϊκή Συμμαχία" να δώσει τα εύσημα στην κυβέρνηση Ράμα για τα αιτήματα που έθεσε στον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την επίσκεψη του τελευταίου στα Τίρανα.

Αν γυρίσουμε λίγους μήνες πριν θα θυμηθούμε ότι οι ίδιοι κεαδίτες κονδυλοφόροι ήταν αυτοί που είχαν εξαντλήσει ολόκληρη την προεκλογική τους προπαγάνδα για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι το κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕΓΑ ήταν μπερισικό και φιλοτσάμικο, διαδίδοντας ψευδώς ότι "ψηφίζοντας ΜΕΓΑ βάζετε τους τσάμηδες στη Βουλή".
Τώρα λοιπόν ας δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους και καμαρώσουν μεταξύ άλλων και το ντεμπούτο του δικού τους Άλκη Πούλη στην αλβανική εξωτερική πολιτική.
Γιατί από τη στιγμή που το ΚΕΑΔ συμμετέχει επίσημα στην αλβανική κυβέρνηση με τρεις υφυπουργούς χρεώνεται κάθε καλό και κακό που αυτή πράττει σχετικά με τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.