Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συντονιστής Ελληνικής Παιδείας στα Τίρανα: Το σχολείο της Χιμάρας αντιμετωπιζόταν από κάποιους ως ιδιοκτησία τους

Για τα ζητήματα που απασχολούν τα ελληνο-αλβανικά ιδιωτικά σχολεία "Όμηρος" στην Κορυτσά και τη Χιμάρα, μίλησε εκτενώς ο συντονιστής εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα Γιώργος Χρονόπουλος στην ραδιοφωνική εκπομπή "Βόρειος Ήπειρος.gr" του ΑΡΤ FM 90,6, με τους Αθηνά Κρεμμύδα, Θοδωρή Γκούμα και Παναγιώτη Καράμπελα.

Εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο σχολεία λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα η οποία και τα χρηματοδοτεί, ο κ. Χρονόπουλος παραδέχτηκε ότι το εκπαιδευτήριο της Κορυτσάς λειτουργούσε υποδειγματικά όλα αυτά τα χρόνια χάρη στην εγγύτητα των προξενικών αρχών, σε αντίθεση με τη Χιμάρα όπου δεν υπήρχε ο ανάλογος έλεγχος από την Ελληνική Πρεσβεία προς την διεύθυνση. 


Ο κ. Χρονόπουλος σε μία αποστροφή του λόγου του σημείωσε ότι το σχολείο της Χιμάρας κάποιοι το αντιμετώπιζαν σαν να ήταν ιδιοκτησία τους. Όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο την υπόθεση αντιλαμβάνονται εύκολα ότι ο συντονιστής φωτογράφιζε την κλίκα της τοπικής οργάνωσης της Ομόνοιας υπό τον πρόεδρο της Λάκη Μπρίγκο όπου για επτά χρόνια ασκούσε τα καθήκοντα του οικονομικού διαχειριστή αλλά και του εκπαιδευτικού διευθυντή χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα για ένα εκπαιδευτήριο που λειτουργούσε από την ενίσχυση της Ελληνικής Πολιτείας, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.

Ένα ευχάριστο που προανήγγειλε πάντως ο συντονιστής της Ελληνικής Παιδείας στην Αλβανία ήταν ότι στα σχολεία της Χιμάρας και της Κορυτσάς θα διορίζονται και Βορειοηπειρώτες εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν σπουδάσει και πάρει πτυχίο από πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή Βόρειος Ήπειρος.gr

Το χρονικό διάστημα της συνέντευξης του κ. Χρονόπουλου είναι 0:53:00 - 1:17:30

Να σημειωθεί ότι από αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η εκπομπή θα μεταδίδεται στις 5 το απόγευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.