Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ακυρώθηκε η πώληση της άδειας για τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Μπίστριτσας

• Στην ακύρωση αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης υπό τον Σαλί Μπερίσα για την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών (κυρίως της Μπίστριτσας Δελβίνου) με εκχώρηση δικαιωμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ακυρώσει τις άδειες για την κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών σταθμών, οι οποίες είχαν δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο, αν και προηγουμένως ο κ. Μπερίσα είχε ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Ο κ. Ράμα είχε προειδοποιήσει τον προκάτοχό του να μην προχωρήσει στην έκδοση αδειών λειτουργίας και σε άλλες αποφάσεις την μεταβατική περίοδο, διότι η νέα κυβέρνηση θα εξετάσει με προσοχή την κάθε απόφαση, κατηγορώντας τον Σαλί Μπερίσα για "πελατειακές σχέσεις και εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας του, ευνοώντας με παράνομους τρόπους «πελάτες» της κυβέρνησής του".

Τούρκοι σύμβουλοι στην Αλβανία

Εν τω μεταξύ ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι Τούρκοι σύμβουλοι θα βοηθήσουν την κυβέρνησή του, στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, της υγείας και της δημόσιας τάξης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.