Σελίδες

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Άξιος» είπε κλήρος και λαός κατά την χειροτονία σε ιερέα του Ηλία Μάκου



«Άξιος» αναφώνησαν χθες στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κονίτσης πλήθος πιστών και κλήρος, μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς, κατά τη χειροτονία σε πρεσβύτερο, από τον Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα,  του θεολόγου και συνεργάτη του «Πρωινού Λόγου» Ηλία Μάκου, ο οποίος την Κυριακή είχε χειροτονηθεί διάκονος.
 
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης κατά την χειροτονία του νέου ιερέα, που είναι έγγαμος, του επεσήμανε ότι θα πρέπει να ακολουθεί τις προτροπές του Αποστόλου Παύλου, ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της ιερωσύνης. Του συνέστησε να είναι αφιλάργυρος, όπως και να ακούει πολλά και να λέει λίγα.  
Ακόμη ο ακρίτας ιεράρχης προέτρεψε τον χειροτονηθέντα να μην αποκλίνει από τον σκοπό της ιερωσύνης, που είναι η βασιλεία των ουρανών. 

«Προσευχηθείτε…» 
Ο νέος ιερωμένος, τον οποίον εμπιστεύτηκε στη μεγάλη διακονία της Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Ανδρέας στον κατάμεστο από πιστούς ναό, αφού αναφέρθηκε στην πνευματική παρακαταθήκη του αλησμόνητου Σεβαστιανού, υπογράμμισε: «Προσευχηθείτε, σας εκλιπαρώ, η ιερωσύνη μου να είναι μια ιερωσύνη ανοιχτής διακονίας, μια ιερωσύνη διεκδίκησης,  που θα βοηθήσει να προκληθούν ρωγμές στις ταφόπλακες της κοινωνίας για να περάσει στο σήμερα το φως των Εσχάτων. Προσευχηθείτε, σας εκλιπαρώ, να κάνω σωστά τα βήματα της ιερατικής μου ζωής και να πορεύομαι προς τη βασιλεία του Θεού». 
Μετά την τελετή της χειροτονίας ακολούθησε στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων λιτή δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκαν εκτός του Μητροπολίτη Ανδρέα και του κλήρου όλες οι Αρχές της Κόνιτσας, προεξάρχοντος του δημάρχου Π. Γαργάλα. 

Η χειροτονία ως διάκονου 
Να σημειωθεί πως ο πατήρ Ηλίας χειροτονήθηκε διάκονος την 1η Δεκεμβρίου 2013 στο ναό αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Κάτω Κόνιτσας. 
Τότε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανὴς και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, είχε σημειώσει εμφατικὰ την σπουδαιότητα του ιερατικού λειτουργήματος, και του υπενθύμισε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις» (Ἐφεσ. στ’ 12).

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Να σημειώσουμε ότι ο πατήρ Ηλίας ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες διαχειριστής του ιστολογίου "Κάτοψη" που κάλυπτε την επικαιρότητα σε όλη την ενιαία Ήπειρο, κυρίως σε Θεσπρωτία, έχοντας προκαλέσει όμως αίσθηση και από αναρτήσεις που αφορούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Από την πλευρά μας ευχόμαστε στον π. Ηλία ολόψυχα "Άξιος!" και να έχει την φώτιση από τον Κύριο για το ποιμαντικό του λειτούργημα στην πνευματική μας μητέρα, την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, που τόσο ανάγκη έχει από λειτουργούς του Υψίστου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.