Σελίδες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Προξενείο στην Κορυτσά απέκτησαν οι Ρουμάνοι• Οι συνεχείς προσπάθειες της ρουμάνικης προπαγάνδας να πάρει με το μέρος της τους ελληνόβλαχους της Κορυτσάς, αποκτούν τώρα «επίσημο» στήριγμα. Πρόκειται για το Ρουμανικό Προξενείο το οποίο λειτουργεί στην Κορυτσά από το περασμένο Σάββατο, όταν και έγιναν τα επίσημα εγκαίνια. 

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Ρουμάνος πρέσβης στην Αλβανία, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Μητρόπολης κ.α.. 

Οι Ρουμάνοι – δείγμα των επιδιώξεων που έχουν θέσει-  μίσθωσαν εγκαταστάσεις για το προξενείο  σε κεντρικό δρόμο της Κορυτσάς και μάλιστα σε μια γειτονιά που κατοικείται από πολλούς ελληνόβλαχους και είναι γνωστή για την ελληνικότητά της. 

Οι Ρουμάνοι τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν συστηματικά σχέδιο «ρουμανοποίησης» των Ελληνοβλάχων, έχοντας σπουδάσει πολλούς νέους στα καλύτερα πανεπιστήμιά τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων επέστρεψαν στην Αλβανία. 

Με τη βοήθεια μάλιστα της Ρουμάνικης Πρεσβείας δημιούργησαν και Σύνδεσμο Απόφοιτων και βρίσκονται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.