Σελίδες

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ ενισχύει τους απόδημους αντί για άπορους Ηπειρώτες


• Ανεξήγητες είναι ορισμένες αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα οι προτεραιότητες που θέτει. 
Συγκεκριμένα με έκπληξη οι Ηπειρώτες και κύρια οι Απόδημοι, πληροφορήθηκαν πρόσφατη απόφαση (με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2013) χρηματοδότησης του Παγκοσμίου Συμ­βουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού με το ποσό των 3.000 ευρώ. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, καθώς πρόσφατα ο συμπατριώτης μας και συνιδρυτής του Παγκοσμίου Συμβουλίου κ. Μιχάλης Σέρβος, είχε αναφερθεί σε χρηματοδότηση ύψους 48.000 δολαρίων  που είχε λάβει κατά διαστήματα τα τελευταία χρόνια η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής. Αν όμως στο παρελθόν, υπήρχε η ευχέρεια στους εκάστοτε υπουργούς να εμφανίζονται «απλοχέρηδες», κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχίζεται  τώρα, που διανύουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο. 

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά αναγνώστες του «Πρωινού Λόγου»,  όταν  εκατοντάδες οικογένειες στην Ήπειρο  ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, κοινωνικοί φορείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για όσους  αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, το Υπουργείο Εξωτερικών θα έπρεπε να ενισχύει αυτές τις φιλανθρωπικές δράσεις, αντί Σωματεία και Οργανισμούς, όσο αξιόλογο έργο και αν έχουν να επιδείξουν. 

Πιο έντονες είναι όμως οι κριτικές  που γίνονται  και για τους απόδημους Ηπειρώτες του Εξωτερικού, οι οποίοι – όπως έλεγαν – θα έπρεπε να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα,  όχι μόνο μην αποδεχόμενοι  τέτοιου είδους επιχορηγήσεις, αλλά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και  αυτοί  για μαραθώνιους «αγάπης» προκειμένου να ενισχυθούν άποροι και άνεργοι συμπατριώτες μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Τα παράπονα ωστόσο δεν περιορίζονται στον Ελλαδικό χώρο, καθώς κάτι ανάλογο με αποδέκτη του Υπουργείο Εξωτερικών είχαν γίνει και από τους Βορειοηπειρώτες, με αφορμή απόφαση για χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, τη στιγμή που υπάρχουν άλυτα πλήθος προβλημάτων στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας και ιδιαίτερα στα σχολεία.  Σε μια περίοδο κρίσης, ασφαλώς και οι προτεραιότητες θα πρέπει να στοχεύουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μετά οτιδήποτε άλλο. 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.