Σελίδες

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ''Ο ΠΥΡΡΟΣ'' τίμησε τους Ήρωες του 1821

25Μαρτίου 2014
    Σαν σήμερα ήταν 25 του Μαρτίου στην Ελλάδα, στη γη της σοφίας, των ηρώων και των ημίθεων, όταν στην  Μονή της Αγίας Λαύρας ένας φλογισμένος  Ιεράρχης, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, υψώνει το Λάβαρο, της Λευτεριάς το πέπλο, ευλογεί τα όπλα των επαναστατών και ευαγγελίζεται με τα προφητικά λόγια του, ξέχειλα από πατριωτικό παλμό και τρεμάμενα από ιερή συγκίνηση, τη λύτρωση του Ελληνισμού από τον δουλικό βραχνά. Και διάλεξαν την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού να αποτινάξουν τον ζυγό του κατακτητή. 
Εκεί στο κρυφό σχολειό και την Εκκλησία διδάχτηκαν με τη βοήθεια του Θεού να αγωνίζονται για την ελευθερία τους.
                                         «Ελευθερία ή θάνατος»
     Πόσο χαρμόσυνα, ρυθμικά αντηχεί στις καρδιές των αγωνιστών του Μεγάλου μας Αγώνα ο όρκος αυτός. Πόση συνέπεια κι αμετακίνητη απόφαση στην εκτέλεση του καθήκοντος. Οι ήρωες μας οι  μεγάλοι πρωταγωνιστές, γνωστοί και άγνωστοι έγραψαν με την θυσία και το αίμα τους την χρυσή  του έθνους μας ιστορία. Γι ‘αυτό ας στραφεί την ιερή τούτη στιγμή ευλαβικά ο νους μας στους αθάνατους εκείνους προμάχους της εθνικής μας αποκατάστασης. 
Σήμερα που γιορτάζουμε με βαθιά ικανοποίηση και ιστορική αναπόληση την ιερή τους μνήμη, ας τους υποσχεθούμε πως θ' αποτελούν για μας αρχή και κανόνα ζωής και θα διαποτίζουν με το φρόνημα τους μεγάλους εθνικούς μας οραματισμούς. Είναι τούτο χρέος ιερό, εθνική επιταγή, μέγιστο καθήκον.
  Ο «Πύρρος» αντιλαμβανόμενος το χρέος του  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  τίμησε τους ήρωες του 1821 και τα ανδραγαθήματά τους με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο ηρώων στην πόλη της Λάρισας. Η κατάθεση έγινε παρουσία αντιπροσώπων του στρατεύματος, της πολιτικής ηγεσίας και πλήθους πολιτών. Ο αγώνας τους θα είναι για μας όρκος τιμής κι ανδραγαθίας και η μεγάλη τους κληρονομιά θα διατηρείται από μας σαν κόρη οφθαλμού, γιατί: 
«πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιώτερον και αγιώτερον εστίν η πατρίς». 
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.