Σελίδες

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Οι Σλάβοι της Κορυτσάς δεν δέχονται την κατάργηση του δήμου τους - Υποκριτική αντίδραση από τον Καραμέλο για τα ελληνικά χωριά

Ο σχεδιαζόμενος νέος αυτοδιοικητικός χάρτης στην Αλβανία, με την κατάργηση των μικρών δήμων, απειλεί τη σλαβική μειονότητα στη Μεγάλη Πρέσπα, η οποία προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των σλαβικών περιοχών σε άλλον (αλβανικό) δήμο απειλώντας με ένα τοπικό δημοψήφισμα.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος της «Συμμαχίας για την Ενσωμάτωση», Βασίλ Στεργιόφσκι, δήλωσε ότι ο επανασχεδιασμός των μονάδων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην  περιφέρεια της Κορυτσάς, δεν θα πρέπει να επηρεάσει το δήμο Πούστετς, παρά το γεγονός ότι έχει μικρό αριθμό δημοτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πούστετς και άλλοι πέντε μικροί δήμοι της περιοχής του Γκόλο Μπάρντο, να παραμείνουν ως έχει, γιατί μετά  την ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερους αλβανικούς δήμους υπάρχει ο κίνδυνος της αφομοίωσης των κατοίκων της κοινότητας.

Ο Στεργιόφσκι λέει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για τις μειονοτικές περιοχές, ώστε να μην επηρεασθούν από το νέο αυτοδιοικητικό σχηματισμό. Τόνισε ότι για το θέμα αυτό θα ζητήσει τη βοήθεια του Σκοπιανού πρέσβη στα Τίρανα και θα απευθυνθεί  και στον ΟΑΣΕ, αλλά και σε διπλωμάτες που ασχολούνται με παρεμφερή θέματα.



Καραμέλος για την διοικητική μεταρρύθμιση: Δεν θα επιτρέψουμε ν' αλλάξουν οι περιοχές που έχουν ομογενείς κατοίκους

Ενώ η ελληνική εθνική μειονότητα στην Κορυτσά έχει στηρίξει την διοικητική μεταρρύθμιση που πρόκειται να εγκριθεί από την Βουλή, προειδοποιεί πως δεν θα επιτρέψει να  πειραχτούν περιοχές που έχουν σε πλειοψηφία ομογενείς κατοίκους.

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Κορυτσάς, Γρηγόρης Καραμέλος, αλλά και ο συντονιστής της ΚΕΑΔ για την διοικητική μεταρρύθμιση, σε μία συνέντευξη για το news 24 ξεκαθαρίζει πως οι ανασύνθεση των τοπικών μονάδων στην Κορυτσά δεν πρέπει να συμπεριλάβει την περιοχή της Μοσχοπόλεως, του Βυθκουκίου, της Δρενόβου και της Μπελοβόντας, αφού ένας τέτοιος  διαχωρισμός θα δημιουργούσε αρκετά προβλήματα και μία από τις συνέπειες θα ήταν η αφομοίωση της κοινότητας αυτής.
«Ένας τέτοιος διαχωρισμός θα προσπαθούσε να   εισάγει αυτές τις περιοχές που στην ολότητα τους θα ήταν μειονότητα μέσα στην μειονότητα αύριο αναγκαστικά θα δημιουργούσε προβλήματα όχι μόνο για την αφομοίωση  αλλά και ως προς τις αξίες και αρχές που έχουν αυτές οι περιοχές».

Για τον κ. Καραμέλο ο διαχωρισμός των περιοχών θεωρείται ως μία διαδικασία αρκετά λεπτή, αφού η Κορυτσά δεν μπορεί να ενωθεί με περιοχές που δεν έχουν την ίδια παράδοση, ήθη και έθιμα αλλά και προοπτικές ανάπτυξης που δεν συγχρονίζονται.   
«Η περιφέρεια Κορυτσάς να μην ενωθεί με το νέο διαχωρισμό, όπως και ισχυρίζονται με το Ελμπασάν η από κάποια άλλη περιοχή. Εμείς θα προτιμούσαμε ώστε εάν  η Κορυτσά μεγαλώσει να γίνει προς την Πρεμετή και κάποιο άλλο νομό κοντά στην Κορυτσά»
Εκτός από αυτό ο κ Καραμέλο λέει πως η διοικητική μεταρρύθμιση θα δημιουργούσε νέες προοπτικές για την χώρα και ιδιαίτερα για την Κορυτσά ως παραμεθόρια περιοχή με την Ελλάδα.  

www.foniortodoksonkoritsas.org


Αν θυμόμαστε καλά κύριε Καραμέλο, εσείς δεν ήσασταν που πήρατε εργολαβία από το ΚΕΑΔ να γκρεμίζετε ότι έχτιζε ο Θεόδωρος Καμαρινός;;;
Όταν πήγαινε ο ελληνόψυχος Πρόξενος το 2011 σε ένα χωριό για να εμψυχώσει τους κατοίκους του να δηλώσουν Έλληνες στην απογραφή του Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, εσείς δεν ήσασταν που την επόμενη μέρα, κατόπιν εντολής του νεκροθάφτη του Βορειοηπειρωτικού Ντούλε, πηγαίνατε στο ίδιο χωριό για να παροτρύνετε τους κατοίκους του να απόσχουν από την απογραφή;;;;
Εσείς δεν ήσασταν που κατηγορούσατε αρχικά στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με τις επιστολές σας τον κ. Καμαρινό ότι δεν εργαζόταν ικανοποιητικά για την απογραφή, αλλά μετά τις εντολές του ηγέτη του ΚΕΑΔ κάνατε τη μεγάλη κωλοτούμπα και υποστηρίζατε την αποχή;;; 
Αλήθεια, με την απογραφή που οργάνωσε η Ομόνοια πέρσι, εξακριβώσατε πόσοι δηλώσαν Έλληνες σε κάθε επαρχία ώστε να τα παρουσιάσετε επίσημα στους διεθνείς οργανισμούς και στο αλβανικό κράτος και να ζητήσετε τα ανάλογα δικαιώματα ως αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα;;;; 
Ότι σπείρατε θα θερίσετε, όχι μόνο εσείς κε Καραμέλο, αλλά και οι κεαδίτες Έπαρχοι σε Άγιους Σαράντα, Δέλβινο και Αργυρόκαστρο που έκαναν εκστρατεία υπέρ της αποχής από την απογραφή του 2011. 
Από τη στιγμή που σε κάθε μειονοτική επαρχία απογράφηκαν 10-15 άτομα πολύ λογικά θα έρθει ο αλβανός και θα σου πει "πάρε να'χεις μια προσάρτηση σε αλβανικό Δήμο!!!"
Απλά τα πράγματα...  
Τα κροκοδείλια δάκρυα όλων σας των κεαδιτών δεν μας συγκινούν, αντίθετα ξέρουμε ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.