Σελίδες

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Χαμός στην Κακαβιά με το μπλόκο των ελληνικών αρχών στα αλβανικά λεωφορεία - το σχόλιο μας

972476313.jpgΈνταση προκλήθηκε χθες στην Κακαβιά, καθώς το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κατήγγειλε πως ορισμένα απο τα Αλβανικά λεωφορεία που πέρασαν τα σύνορα δεν τηρούσαν το πρωτόκολλο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά και το σχετικό Νόμο του Υπουργείου Μεταφορών που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των διεθνών γραμμών.
Το αποτέλεσμα ήταν να κατέβουν οι επιβάτες λεωφορείων και να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ υπήρξαν χρονικές καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων υπέβαλλε μηνύσεις για το συμβάν και η Αστυνομία ξεκίνησε τους ελέγχους, ενώ στο αυτόφωρο οδηγήθηκε και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας. 
Σε επικοινωνία που είχε το vimanews.gr με τον κ. Γκίκα σημείωσε οτι παραβιάζεται σταθερά το πρωτόκολλο. "Καταγγείλλαμε τα γεγονότα, ώστε να γίνεται σωστά η διαδικασία" είπε.

με πληροφορίες από το vimanews.gr, 
όμως άλλο ηπειρωτικό ιστολόγιο περιέγραψε με πιο μελανά χρώματα την κατάσταση:

Μπλόκο  στη συνοριακή πύλης της Κακαβιάς σε τρία αλβανικά λεωφορεία που είχαν ως τελικό προορισμό την Αθήνα.
Οι 120 περίπου επιβάτες ακύρωσαν το ταξίδι τους, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά και αρνητικά σχόλια στα Αλβανικά  ΜΜΕ, εις βάρος της Ελλάδας.
Τα λεωφορεία έπρεπε να ταξιδέψουν μόνο με τα άτομα που επιβιβάστηκαν στην αφετηρία του ταξιδιού και όχι με τους ταξιδιώτες που επιβιβάστηκαν σε αυτά από ενδιάμεσα  τα χωριά μέχρι να φτάσουν στην Κακαβιά.

Τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας στα σύνορα, χαρακτηρίστηκαν από την αλβανική πλευρά ως καταχρηστικά... Στα 3 λεωφορεία επιβλήθηκε και  χρηματικό πρόστιμο των 700 ευρώ, ενώ στερήθηκαν και την άδεια εισόδου στη χώρα μας.
Οι Αλβανοί οδηγοί  κάνουν λόγο για άδικη και παράνομη τακτική αλλά και παραβίαση κανονισμών από την ελληνική πλευρά και επιμένουν πως μέχρι και τον Ιούνιο 2014 τα λεωφορεία που έρχονται από τη γείτονα  χώρα  δικαιούνται  να παίρνουν επιβάτες απο πέντε συνολικά επαρχίες χωρίς να έχουν το παραμικρό νομικό πρόβλημα  

από epirus-tv-news.blogspot.gr


"Τα λεωφορεία έπρεπε να ταξιδέψουν μόνο με τα άτομα που επιβιβάστηκαν στην αφετηρία του ταξιδιού και όχι με τους ταξιδιώτες που επιβιβάστηκαν σε αυτά από ενδιάμεσα  τα χωριά μέχρι να φτάσουν στην Κακαβιά"!!!!

Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνουμε!!! 
Το φαινόμενο ξεπερνά ακόμα και αυτά της χοτζικής Αλβανίας και του "Μεγάλου Αδεφού"...
Από που κι ως που μια ιδιωτική εταιρία της Ελλάδας ασκεί έλεγχο στο τι γίνεται εντός της επικράτειας άλλης χώρας όσον αφορά το σημείο που θα πάρει κάποιος πούλμαν για να έρθει στην Ελλάδα ή να πάει στην Αλβανία; Είναι δυνατόν να ελέγχει από ποιο σημείο ξεκίνησε κάποιος;;; Και ακόμα κι έτσι πως το επιβεβαιώνουν; Δεν μπορούν όλοι οι επιβαίνοντες να ισχυριστούν ότι ξεκίνησαν από τα Τίρανα; 
Το ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων έχει δίκαιο να διαμαρτύρεται, τουλάχιστον τυπικά, αν κάποιος παίρνει λεωφορείο αλβανικής εταιρίας από την Αθήνα για να κατέβει στα Ιωάννινα ή οπουδήποτε αλλού εντός της ελληνικής επικράτειας. 
Αλλά με ποιο δικαίωμα απαγορεύει σε κάποιον που θέλει να πάει ή να έρθει από το χωριό του στην Βόρειο Ήπειρο κατευθείαν από ή προς στην Αθήνα κι αλλού;
Εκτός αν ο κ. Γκίκας και οι συνεταίροι του θεωρούν τη Βόρειο Ήπειρο ελληνική επικράτεια, οπότε δεν έχουν παρά να μπουν μπροστάρηδες στον νέο Βορειοηπειρωτικό αγώνα, αυτόν του 2014...  
Λυπόμαστε που το γράφουμε αλλά σε αυτή την περίπτωση από την ελληνική πλευρά είναι που συμπεριφέρονται ως κατσαπλιάδες. Και μόνο να υπολογίσουμε ότι το πήγαινε - έλα Αθήνα - Γιάννινα κοστίζει 80 ευρώ αρκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.