Σελίδες

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αλβανικό ΥΠΕΞ και ελληνόφωνη αριστερά ζητούν τα ρέστα για τον θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη που έσφαξε τον σωφρονιστικό υπάλληλο!!!

Αλβανία: Να χυθεί φως στην υπόθεση θανάτου του Ίλι ΚαρέλιΝα αποσαφηνιστεί πλήρως η υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη ζητεί το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του βαρυποινίτη και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αλβανό κατάδικο, το υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όλη γενικά η ελληνόφωνη αριστερά που ζητούν να χυθεί "άπλετο φως" στην υπόθεση...
Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει ξεφτιλιστεί παντελώς η έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Προφανώς ο άτυχος Γιώργος Τσιρώνης δεν είχε δικαιώματα...


Ποιος ήταν ο αλβανός βαρυποινίτης 


Ο Ιλία Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένη κλοπή.
Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο άγγιξε τα 16 χρόνια και  5 μήνες.
-Στις 27/5/2006 αποφυλακίστηκε με όρους μετά από σχετικό αίτημά του λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.
-Στις 4/3/2007 προφυλακίζεται και παλι για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά αλλα και για ληστεία.
-Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο η ποινή του μειώνεται στα 12 χρόνια και 9 μήνες.
- Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδικάζει και σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά .
Ο Καρέλι κρατούνταν στη  Β' πτέρυγα των φυλακών του Μαλανδρίνου εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης λογίζεται για δυο.
Έχοντας  κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών , θεμελίωνε δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Την ίδια περίοδο  η μητέρα του αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και πέθανε στην Ιταλία.
Ο Καρέλι υπέβαλλε το αίτημα το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές) στις 11/2/2014 απορρίφθηκε.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου σκότωσε μέσα στο κελί του τον 46χρονο σωφρονιστικός υπάλληλο, Γιώργο Τσιρώνη, με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.
Λίγο νωρίτερα, του είχε δώσει να διαβάσει ένα σημείωμα στο οποίο λέγε: "Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω κι εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς...».
Να σημειωθεί ότι ο Καρέλι εμφανίστηκε αμετανόητος για την πράξη του ενώπιον του εισαγγελέα Άμφισσας...
από www.axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.