Σελίδες

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Όταν το Βορειοηπειρωτικό ευτελίζεται από τους πολιτικάντηδες προεδροπαράγοντες - μέρος 4ο: Η σαπίλα της πατριδοκαπηλείας ζει και βασιλεύει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Μεγαλειώδη εκδήλωση πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη πριν λίγες μέρες η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Αυτονομιακό Αγώνα της Βορείου Ηπείρου. Εμάς όμως δεν μας συγκινεί καθόλου. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας από τις ΗΠΑ δυστυχώς κάποιοι πασχίζουν να δικαιώσουν τους αριστερο-θολοκουλτουριάρηδες που υποστηρίζουν ότι "ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων". 
Ας δούμε χωρίς άλλα σχόλια το ρεπορτάζ και τα στοιχεία που αποκαλύπτει η "Πρωινή":
Η πλούσια Οργάνωση "πατριδοκάπηλων παπατζήδων" με το μηδενικό έργο την τελευταία 25ετία που "κόπτεται" για... 'Ηπειρο και... ΒορειοΗπειρώτες
Ξεχωριστή εταιρία (Northern Epirοs Benefit Fund) διαχειρίζεται μεγάλα ποσά στο Χρηματιστήριο, χωρίς να έχει τυπικά νομικά άμεση σχέση με την ΠανΗπειρωτική, ενώ φαίνεται υπεύθυνη αυτή στις φορολογικές δηλώσεις στο IRS... Η πλούσια, υποτιθέμενη "μεγάλη και ιστορική Οργάνωση", δεν υπάρχει έστω ως εταιρία, ουσιαστικά από 2009, ούτε έκανε φορολογική δήλωση γιά τα χρόνια 2011 12.

Ψάχνοντας σε "μηχανές αναζήτησης" στο διαδίκτυο γιά την "κραταιά" Οργάνωση πανΗπειρωτική Αμερικής και το έργο της, βρίσκει κάποιος ελάχιστα στοιχεία. Και αυτά βασικά από δύο συγγράμματα του πρώην προέδρου της Ηλία Μπέτζιου. Σύμφωνα με αυτά, το ουσιαστικό έργο της Οργάνωσης αυτονομία Βορείου Ηπείρου, δικαιώματα βορειοΗπειρωτών φαίνεται να σταματά κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '80. 
Μετά, βρίσκεις μόνο χοροεσπερίδες, γλέντια με κλαρίνα, συνέδρια στην Αμερική και στην Ελλάδα, φωτογραφίες του κατεστημένου της, "εξαγγελίες", αρκετές "πατριωτικές" κορώνες γιά την Βόρεια 'Ηπειρο, μερικά ψηφίσματα από συνέδριά της που δεν έχουν καμία πρακτική αξία και άλλα δευτερεύουσας αξίας και σημασίας. Δεν βρίσκεις όμως ΚΑΝΕΝΑ έργο, καμία προσφορά, έστω γιά σχολεία ελληνικά στην βόρεια 'Ηπειρο ή στην 'Ηπειρο ή γιά φτωχούς άπορους. ΤΙΠΟΤΑ... Προσφορά μηδέν.
Η "ιστορική Οργάνωση" με το πολύ χρήμα στο ταμείο της που άγγιζε και το 1 εκατομ. δολάρια τις πλούσιες χορηγίες από την Ελλάδα τα τελευταία 25 30 χρόνια, έδειχνε και δήλωνε ότι έχει την "υπόληψη" της Ομογένειας, της Ελλάδας και ειδικά Ηπειρωτών και Βορειοηπειρωτών.
Αλλά τα γεγονότα αποδεικνύουν κάτι εντελώς διαφορετικό: Η πανΗπειρωτική, ούτε υφίσταται τυπικά νομικά ως εταιρία μη κερδοσκοπική στις ΗΠΑ (την "έκλεισε" η Πολιτεία Μασσαχουσέττης Ιούνιο 2012, δείγμα ότι ήταν μη τυπικά εντάξει από Ιούνιο 2009), ενώ η προσφορά της στην 'Ηπειρο ή στην Βόρεια 'Ηπειρο, είναι σχεδόν μηδενική. Απλούστατα, επειδή, αν και έχει πολύ χρήμα που μάζεψε στο όνομα του..."αγώνα" της γιά..."τα σκλαβωμένα αδέλφια μας στην Βόρεια 'Ηπειρο", η προσφορά της ήταν γιά μιά 12ετία μόνο 5 6.000 δολ. τον χρόνο γιά υποτροφίες ή άλλα μικροέργα (με εξαίρεση μία χρονιά που ήταν 26.000 δολ). Αυτά αποδεικνύουν οι φορολογικές της δηλώσεις που η "Πρωϊνή" ζήτησε και έλαβε από την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (IRS), γιά τους χρόνους 2000 2010 (η Οργάνωση δεν υπόβαλε δήλωση γιά τα χρόνια 2011 και 2012).
Αν και δεν υφίσταται ούτε τυπικά νομικά γιά 5 χρόνια (δηλαδή ο απόλυτος εξευτελισμός γιά την "ιστορική Οργάνωση"), κάνει... συνέδρια (2011, 2013) και...εκλέγει μάλιστα και... προεδρεία, ενώ εμφανίζεται δημόσια, στην Ομογένεια και στην Ελλάδα, ως "εντάξει" Οργάνωση, παραπλανώντας!
Παράλληλα, με έκπληξη διαπιστώνει κανείς και άλλα πολύ περίεργα μελετώντας τις φορολογικές δηλώσεις, που θεωρούνται ο "οικονομικός καθρέπτης" κερδοσκοπικών και μη εταιριών στις ΗΠΑ. Η ΠανΗπειρωτική τις χρονιές 2008 2010, "έπαιζε" τεράστια ποσά στο Χρηματιστήριο. Κυμαίνονταν από 250.000 δολ. ίσαμε 950.000 δολ.Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη ήρθε από ένα άλλο γεγονός που "δείχνει" πολλά: Πως το κατεστημένο της Οργάνωσης χρησιμοποιεί κοροϊδεύει τα μέλη της και παραπλανά το IRS.
Τα μεγάλα ποσά της πανΗπειρωτικής στο Χρηματιστήριο τα διαχειρίζεται μία...άλλη εταιρία με το όνομα Northern Epirοs Benefit Fund Inc. Δημιουργήθηκε Ιούνιο 2005, εγκρίθηκε από την πολιτεία Μασσαχουσέττης 30 Αυγούστου 2005 και έχει ως "αφεντικά" τώρα 5 στελέχη της ΠανΗπειρωτικής.
Αλλά... Σύμφωνα μέσα στα άρθρα της εταιρίας όπως επίσημα είναι κατατεθειμένα στην πολιτεία Μασσαχουσέττης, πουθενά δεν υπάρχει έστω η λέξη "πανΗπειρωτική". Κάτι που να υποδηλώνει ότι είναι θυγατρική της πανΗπειρωτικής ή κάτι συναφές. ΠΟΥΘΕΝΑ.
Και η εταιρία αυτή, που δεν έχει ουσιαστική σχέση με την Οργάνωση, διαχειρίζεται χρήματα της πανΗπειρωτικής όπως αυτή θέλει και με αποκλειστικό διαχειριστή τον σημερινό πρόεδρο της πανΗπειρωτικής Νίκο Γκατζογιάννη.
Τα παράδοξα έχουν και συνέχεια: Η επίσημη πανΗπειρωτική ΔΕΝ έχει σχέση με τα χρήματα στο Χρηματιστήριο, που είναι...δικά της και τα παιχνίδια στο Χρηματιστήριο τα "χρεώνεται" νομικά, αφού αναφέρονται στις δικές της φορολογικές δηλώσεις, αλλά δεν έχει...δικαίωμα να τα αγγίξει, επειδή "ανήκουν" (που δεν ανήκουν ουσιαστικά) σε μία άλλη εταιρία, που τα διαχειρίζεται, αλλά ουδεμία σχέση τυπική νομική έχει με την πανΗπειρωτική!!!
Γεγονότα
Και αν δεν "ζαλιστήκατε" ήδη με τα καμώματα των κλαρινάτων, "λεβέντηδων της Ηπείρου", των "ηγετών πανΗπειρωτικής Αμερικής (από χορούς και πανηγύρια καλά πάνε, στα άλλα έχουν πρόβλημα ως "παπατζήδες", όπως αποδεικνύεται), συνεχίζουμε, γιά να δούμε "πως το τρίβουν το πιπέρι της πανΗπειρωτικής προέδροι" ή σε μετάφραση "πως κοροϊδεύουν τους πάντες σε Ομογένεια και Ελλάδα".
Υποτίθεται τόσα χρόνια έκαναν..."αγώνα" γιά την Βόρεια 'Ηπειρο. Μνημειώδεις οι "πατριωτικές" δηλώσεις τους, με πρωτοπόρο πρώην πρόεδρο της πανΗπειρωτικής από Φλόριδα, που "έκλαιγε" από συγκίνηση όταν έβγαζε βαρύγδουπους γραφικούς λόγους γιά "τα αδέλφια μας βορειοΗπειρώτες".
Σε αυτόν τον "αγώνα" στηρίζονταν και μάζευαν χρήμα. Στο όνομα δεινοπαθούντων και εκμεταλλευόμενων από "παπατζήδες", ΒορειοΗπειρωτών. Αλλά, που να ήξεραν οι "φουκαράδες" βορειοΗπειρώτες ότι, οι "πατριώτες" Ηπειρώτες στις ΗΠΑ μάζευαν χρήμα στο όνομά τους (και αυτοί τους πίστευαν) γιά να το παίζουν στο...Χρηματιστήριο, ενώ σε αυτούς κάτι ψίχουλα μοίραζαν. Τους έδωσαν όμως παχειά λόγια, βαρύγδουπες εξαγγελίες και δηλώσεις γιά έργα, γιά "μεγάλους αγώνες" και φρόντισαν να τους... διασπάσουν με δημιουργία άλλου κόμματος στην Βόρεια 'Ηπειρο, κατά την ρήση "διαίρει γιά να βασιλεύεις".
Που να ήξεραν και οι Ηπειρώτες, στους οποίους υπόσχονταν..."ανάπτυξη της Ηπείρου" (και αυτοί τους πίστευαν), ότι η "ανάπτυξη" γινόταν στο...Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, αλλά όχι γιά την 'Ηπειρο.
Συνεργοί των μόνιμων ηγετών της πανΗπειρωτικής και πολιτικοί απατεωνίσκοι Ελλάδας, που τους έδιναν χορηγίες από φανερά και μυστικά κονδύλια βασικά του υπουργείου Εξωτερικών γιά χρόνια, γιά να στηρίξουν τον...ανύπαρκτο "αγώνα" τους ή μάλλον τις έμμεσες αρπαχτές γιατί έγιναν και τέτοιες. Είναι γνωστές, γιά παράδειγμα, οι στενές σχέσεις στο παρελθόν ειδικά της οικογένειας Μητσοτάκη (που διαχρονικά χρησιμοποιούσε το κρατικό χρήμα γιά..."εθνικούς σκοπούς" λες και ήταν δικό της) με τον σημερινό πρόεδρο της πανΗπειρωτικής.
Σημ.: Αν, Ηπειρώτες και βορειοΗπειρώτες, αισθάνονται ότι τους "έριξαν κορόϊδεψαν" οι της πανΗπειρωτικής Αμερικής, να πάνε στα Γιάννενα το καλοκαίρι (24 - 26 Ιουλίου 2014), που θα 'χουν το συνέδριό τους, να τους ζητήσουν εξηγήσεις.
Να θυμίσουμε ότι πριν δύο χρόνια είχαν μαζευτεί, με αφορμή την έλευση του Πύρρου Δήμα στις ΗΠΑ, περίπου 12.000 δολ. από την πανΗπειρωτική, γιά το ελληνικό σχολείο στην Χιμάρα. Τα χρήματα ουδέποτε έφτασαν στον προορισμό τους (πιθανά... "επενδύθηκαν" στο Χρηματιστήριο).
Ας μιλήσουν όμως καλύτερα τα έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία στις επόμενες σελίδες (και τα συμπεράσματα δικά σας)...
Οι πατριωτικές επενδύσεις της Π.Ο.Α.

Οι μη κερδοσκοπικές εταιρίες (προσοχή στις λεπτομέρειες)

Aκριβώς από κάτω βλέπουμε ότι η εταιρία πανΗπειρωτική έχει κλειστεί από την Πολιτεία ουσιαστικά από 2009 (μη ενεργή εταιρία γιά 3 χρόνια πριν το επίσημο "λουκέτο"). Δεξιά όμως διαπιστώνουμε ότι η εταιρία Northern Epiros Benefit Fund των 5 (οι δυο από τους 7 απεβίωσαν στο μεταξύ), "ζει και βασιλεύει" και διατηρείται νομικά εντάξει. Αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ στα άρθρα της εταιρίας Northern Epiros Benefit Fund, ΔΕΝ αναφέρεται έστω η λέξη πανΗπειρωτική ή ότι είναι θυγατρική της κλπ. Αυτή όμως διαχειρίζεται (χρηματιστηριακά) μεγάλα ποσά της πανΗπειρωτικής. Κάτω βλέπουμε απόσπασμα φορολογικής δήλωσης 2010 της πανΗπεριωτικής όπου εσφαλμένα και ψευδώς αναφέρεται ως...παράρτημά της η Northern Epiros Benefit Fund, η οποία δεν κάνει φορολογική δήλωση ως εταιρία μη κερδοσκοπική, αλλά καλύπτεται στην πανΗπειρωτική, με την οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ όμως "συγγενική", τυπική και νομική σχέση!!!
Τα ερωτήματα... Πως γίνεται, η εταιρία πανΗπειρωτικής να μην έχει ανανεωθεί γιά 5 χρόνια (ούτε φορολογική δήλωση γιά 2011 και 2012), αλλά να ανανεώνεται κάθε χρόνο αυτή που διαχειρίζεται το χρήμα της στο Χρηματιστήριο χωρίς να δίνει λογαριασμό, δηλ. η Northern Epiros Benefit Fund; 'Αρα ΠΟΙΟΙ θέλουν να κλείσει η πανΗπειρωτική, αλλά τα χρήματά της να τα χειρίζεται στο Χρηματιστήριο ή να τα αποκτήσει η άλλη Οργάνωση, που φροντίζει να παραμένει τυπικά νομότυπη; Αν η πανΗπειρωτική ΔΕΝ κάνει φορολογική δήλωση γιά προηγούμενα χρόνια ίσαμε 15 Μαίου 2014 (σε δυό μήνες) ΧΑΝΕΙ αυτόματα το 501(c)3 γιά φοροαπαλλαγή. ΠΟΙΟΙ έχουν συμφέρον να κλείσει η πανΗπειρωτική; Λογικά οι...ιδιοκτήτες του Northern Epiros Benefit Fund που φροντίζουν να το διατηρούν τυπικά νομικά εντάξει και το οποίο διαθέτει διαχειρίζεται αυτόνομα και αυθαίρετα και χρήμα της...πανΗπειρωτικής, με την οποίαν δεν έχουν τυπική νομική σχέση!!!
Αυτά, φυσικά, ΔΕΝ τα γνωρίζουν τα μέλη της πανΗπειρωτικής, ούτε γνωρίζουν τα "κόλπα" του κατεστημένου, που στο όνομά τους, παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΟΥΣ "ΗΓΕΤΕΣ" ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ:
Σε ποιό συνέδριο της πανΗπειρωτικής πάρθηκε απόφαση να δημιουργηθεί η εταιρία Northern Epiros Benefit Fund, χώρια από την Οργάνωση γιά να παίζει τα χρήματα στο Χρηματιστήριο, ανεξέλεγκτα, χωρίς να δίνει αναφορά λογαριασμό; Υπάρχει απόφαση συνέδριου, που υποτίθεται είναι το ανώτατο όργανο ή το αμαρτωλό κατεστημένο θεωρεί "πρόβατα" τα μέλη, τα χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα χωρίς να τα υπολογίζει, όπως και πραγματικά έγινε; Τα πρακτικά συνεδρίων την τελευταία 25ετία, ΔΕΝ αναφέρουν απόφαση Ολομέλειας (συνέδριου) γιά το ζήτημα. 'Αρα έχουμε περίπτωση "νταβατζήδων", που "λυμαίνονται" την πανΗπειρωτική Ομοσπονδία, κοροϊδεύουν τα μέλη της και κάνουν ότι θέλουν
Οι πατριωτικές επενδύσεις της Π.Ο.Α.

"Μαγειρέματα" στα Συνέδρια και "ήξεις αφίξεις"

Το παρακάτω απόσπασμα από τα πρακτικά είναι δήλωση του σημερινού πρόεδρου Νίκου Γκατζογιάννη (Γκέητζ) στο συνέδριο 2005, Φλόριδα. "Το χρήμα είναι μόνο γιά το Northern Epiros Benefit Fund και ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την πανΗπειρωτική". Μιλάει και γιά ύπαρξη "άλλων λογαριασμών". Αν υποθετικά δεν είναι χρήμα της πανΗπεριρωτικής, τότε ΠΟΥ βρέθηκε; Μυστικά κονδύλια, χορηγίες από Ελλάδα, από ΗΠΑ, από...αλβανική κυβέρνηση, δικά του, ΤΙ είναι;... Και γιατί αν δεν είναι της πανΗπειρωτικής να το "χρεώνεται" νομικά αυτή; Γιατί να μην το "χρεώνεται" νομικά η μη ενεργή σε τίποτα κατά τα άλλα, Northern Epiros Benefit Fund, που ΟΥΔΕΠΟΤΕ έκανε φορολογική δήλωση, αλλά παραμένει νομότυπη, ενώ της πανΗπεριωτικής της έβαλαν "λουκέτο" ως εταιρία;
Διαβάστε προσεκτικά και το απόσπασμα από την έκθεση της Επιτροπής που έκανε έλεγχο οικονομικών στο συνέδριο 2007, Μασσαχουσέττη: "...totals of other accounts which some of them HAVE NO DIRECT DEALING with the Federation...". Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Οι πατριωτικές επενδύσεις της Π.Ο.Α.
'Ενα μικρό μέρος των μετοχών (σε τρία χρόνια έχασαν κοντά 120.000 δολ.)
Mια σοβαρή Οργάνωση και πλούσια, επενδύει στο Χρηματιστήριο. Αν και ως μη κερδοσκοπική και φιλανθρωπική, όπως δηλώνει, καλό θα ήταν μέρος των χρημάτων να τα έδινε γιά καλούς σκοπούς σε βορειοΗπειρώτες γιά τους οποίους "κόπτεται" και για τους οποίους τα...επενδύει (χωρίς αυτοί να γνωρίζουν ότι έχουν...χρήμα στο όνομά τους) ή γιά κάποιο έργο στην 'Ηπειρο.Δεν γίνεται ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Παράνομο δεν είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ να επενδύει στο Χρηματιστήριο. Το βασανιστικό ερώτημα όμως είναι γιατί μας "δουλεύει" όλους "πουλώντας" έναν ανύπαρκτο "αγώνα".
Οι πατριωτικές επενδύσεις της Π.Ο.Α.
Εκτός από...κλαρίνα υπάρχει και..."κουλτούρα" 
Κοντά 36.000 δολ. ξοδεύτηκαν από το ταμείο πανΗπειρωτικής τον χρόνο 2008 γιά "εκδόσεις". Μας χαροποίησε το γεγονός ότι θα μορφωθούμε με έκδοση βιβλίου, αλλά ψάχνοντας, διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε καμία έκδοση από 2007 και μετά. Και το ερώτημα: Σε τι "εκδόσεις" διατέθηκαν τα χρήματα;
Οι πατριωτικές επενδύσεις της Π.Ο.Α.
Οι πατριωτικές επενδύσεις της Π.Ο.Α.
Οι πατριωτικές επενδύσεις της Π.Ο.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.