Σελίδες

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Ραντάτι της Μαύρης Ρίζας συνελήφθησαν οι ιερόσυλοι της Κόνιτσας

EKKLHSIA AFYLAXTH• Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες από χθες και ενώ ήταν σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη Αλβανών δραστών για τη γνωστή υπόθεση της ιεροσυλίας στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας, έκαναν λόγο για διαφυγή των δραστών στη γειτονική Αλβανία, όπερ και εγένετο. 

Η άμεση συνεργασία των Αστυνομικών Αρχών των δύο χωρών, είχε σαν αποτέλεσμα χθες, δύο άτομα, για τα οποία υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι εμπλέκονται στις κλοπές εκκλησιών της Κόνιτσας και του Πωγωνίου, να βρίσκονται στα χέρια των αλβανικών αρχών. 

Η Ελληνική Αστυνομία, καταδίωκε τρεις υπόπτους ως δράστες στην περιοχή του Αμαράντου, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο δε σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο και μετά από καταδίωξη, ο οδηγός και άλλα δύο άτομα το εγκατέλειψαν και τράπηκαν πεζή σε φυγή. Επειδή από την αρχή υπήρχε η εκτίμηση πως θα προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Αλβανία, είχαν γίνει ενέργειες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου,  ώστε να υπάρχει κινητοποίηση και των Αλβανικών Αρχών.

Συνελήφθησαν οι δύο... 

Κοντά στα σύνορα, στο χωριό Ραντάτι, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητείται και το τρίτο. Από την Ελληνική Αστυνομία έχει κατατεθεί αίτημα προς τις Αλβανικές Αρχές, ώστε να της διαβιβαστούν τα στοιχεία ταυτότητας των ατόμων και τα δακτυλικά αποτυπώματα των δύο συλληφθέντων, προκειμένου να διασταυρωθούν με τα ευρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τις κλοπές στα μοναστήρια και τις εκκλησίες, ώστε να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις. 


Σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν, οι δράστες των διαρρήξεων σε Μόλιστα και Γαναδιό, που έγιναν το βράδυ της Κυριακής, φαίνεται ότι επανήλθαν το επόμενο βράδυ και διέρρηξαν Ναό στο Μοναστήρι Κόνιτσας (από το οποίο πήραν δύο ασημένιους σταυρούς) και την Μονή της Θεοτόκου που βρίσκεται μεταξύ Μοναστηρίου και Μόλιστας. Από τον έλεγχο που έκαναν οι λιγοστοί κάτοικοι του Μοναστηρίου, διαπιστώθηκε ότι οι Αλβανοί είχαν διαρρήξει και σπίτια του χωριού, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν, χωρίς όμως να μπορεί να διαπιστωθεί, αν εκτός από υπολείμματα τροφίμων, αφαιρέθηκαν και άλλα είδη. 

Η Ελληνική Αστυνομία, εντείνει τις προσπάθειές της και τη συνεργασία με τις Αλβανικές Αρχές και κατά μία πληροφορία, τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί μεταφέρθηκαν  στο Τελωνείο Μέρτζιανης, εκεί όπου μετέβη και κάτοικος της περιοχής Κόνιτσας που αναγνώρισε τον έναν εξ αυτών.
Οι έρευνες της Αστυνομίας δεν θα σταματήσουν, καθώς όπως όλα δείχνουν, το κύκλωμα είναι μεγάλο με τεράστια μάλιστα πλοκάμια.  

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.