Σελίδες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τσαμπουκάς ο Ράμα μετά την συνάντηση με Σαμαρά, απαιτητικός από τα Σκόπια

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Ελληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι “η νέα εδαφική διαίρεση είναι ένα εσωτερικό θέμα της Αλβανίας που ολοκληρώθηκε στο πνεύμα του εθνικού συμφέροντος και της προστασίας χωρίς κανένα δισταγμό των ελευθεριών των μειονοτήτων και των δικαιωμάτων τους”, δήλωσε ο Εντι Ράμα σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να αντιστραφεί, και θα πρέπει με διάλογο και ισότητα στο να προχωρήσει. Ο Εντι Ράμα δήλωσε επίσης ότι ζήτησε για άλλη μια φορά την κατάργηση του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

“Έχουμε μια πολύ σαφή θέση για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπιδας: διάλογο, ισότητα και βούληση ώστε να βρούμε μια βιώσιμη λύση το συντομότερο δυνατό, σε ένα θέμα που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μια βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές “, υπογράμμισε ο Έντι Ράμα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ζήτησε “για άλλη μία φορά την κατάργηση του παράλογου νόμου του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών”.


από olympia.gr


Αλβανός πρωθυπουργός: Η εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδος προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας,  Έντι Ράμα, δήλωσε ότι η FYROM (την οποία αποκάλεσε 'Μακεδονία') θα γίνει μέλος τουNATO,  εάν εφαρμοσθεί πλήρως η συμφωνία-πλαίσιο της Οχρίδας.
«Με επιμονή και ένταση προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το δρόμο των Σκοπίων προς το NATO. Αλλά, απαιτούμενο αποτελεί η επίλυση της ονομασίας και το πιο σημαντικό για  εμάς, η κυβέρνηση των Σκοπίων να εφαρμόσει τη συμφωνία-πλαίσιο του 2001», είπε ο Ράμα στη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου.


Ωστόσο, στα επίσημα συμπεράσματα της Συνόδου αναφέρεται μόνο στο πλαίσιο του ζητήματος της ονομασίας βάσει των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στο Βουκουρέστι το 2008, που κάλεσαν την FYROM να βρει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ,  και κατόπιν θα γίνει η πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Κάλεσαν, επίσης την ηγεσία του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων να επιταχύνει τη διαδικασία επίλυσης του ονόματος για γίνει η ένταξη όσο το δυνατόν συντομότερα που θα συμβάλλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του NATO, όπως σημειώνει η σκοπιανή Νόβα.



Το σχόλιο μας: Γιατί θα ακουγόταν άραγε εξωπραγματικό το σενάριο αν έλεγε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον αλβανό ομόλογο του:
"Προϋπόθεση για την ένταξη σας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας";;;;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.