Σελίδες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Γέμισε η Φοινίκη με συνθήματα και αυτοκόλλητα για τα 100 χρόνια της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου - Έρευνες από την αλβανική αστυνομία


Άγνωστοι γέμισαν τις πρώτες πρωινές ώρες  της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου την κωμόπολη της Φοινίκης στην περιοχή του Δελβίνου με συνθήματα και αυτοκόλλητα με πατριωτικό περιεχόμενο. 

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της έδρας της ομώνυμης Επαρχίας είδαν το πρωί τους τοίχους δημόσιων και παλαιών κτιρίων της Φοινίκης ζωγραφισμένους με σημαίες της Ελλάδας και της Αυτονόμου Ηπείρου καθώς και συνθήματα που αναφέρονταν στην διεκδίκηση της Αυτονομίας και στην Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου!

"17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1914 ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ" - "ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ" - "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ" είναι μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν οι τολμηροί πατριώτες, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες που μας έστειλαν φίλοι του Ελεύθερου Λόγου Αργυροκάστρου.

Παράλληλα οι άγνωστοι κόλλησαν και αυτοκόλλητα που αναφέρονταν στα 100 χρόνια από τον Αυτονομιακό Αγώνα της Βορείου Ηπείρου σε εμφανή δημόσια σημεία, όπως σε ταμπέλες των γραφείων της Επαρχίας, του ταχυδρομείου και σε οδοδείκτες!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την επέμβαση της αλβανικής αστυνομίας, όπου όργανα της, προφανώς ύστερα από πληροφορίες διάφορων "καλοθελητών", κατέφτασαν το μεσημέρι στη Φοινίκη και πραγματοποιούσαν έρευνες μέχρι πριν λίγη ώρα για την ανεύρεση των υπαίτιων, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.


Το μέγεθος των συγχαρητηρίων από την πλευρά μας θα είναι πολύ μικρό μπροστά σε όποιους και αν προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, που φανερώνει ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξέχασαν και αγωνίζονται σε αυτή τη γη.

Αφήνουμε τις πρώτες φωτογραφίες που λάβαμε να μιλήσουν μόνες τους, αναμένοντας για νεότερες εξελίξεις.








2 σχόλια:

  1. Μπράβο στους πατριώτες μας. Αυτή η γης ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ,ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.