Σελίδες

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης τίμησε τους σύγχρονους αγωνιστές

Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης τιμά τους αγωνιστές
Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης έγινε γνωστός και ξεπέρασε τα σύνορα του δικού του Δήμου, ακτινοβολώντας σε όλη την Ελλάδα και στην Βόρειο Ήπειρο, για τις ποικίλες και σε βάθος δραστηριότητές του, για τις κινητοποιήσεις  του και ιδίως για την αγωνιστικότητά του προς τα Βορειοηπειρωτικά.

Ήταν η σωστή επιλογή και η έντονη κινητοποίηση των Βορειοηπειρωτών της Ηλιούπολης που ανάδειξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το δικό τους παιδί τον Ανδρέα τον Κούρτη από τον Αγιαντριά της Βορείου Ηπείρου.
Είναι η αγάπη για τον τόπο, όπου έχουν ως μότο τους: «Δε λησμονούμε τον τόπο μας, προγραμματίζουμε το μέλλον μας» και «Την Βόρεια Ήπειρο την έχω για καμάρι, την αγαπώ, την λαχταρώ και θα γυρίσω πάλι». Η δέσμευση με  τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τη λαογραφία και την κουλτούρα μας, τους ώθησε όχι μόνον να συγκροτήσουν λαογραφικά και πολυφωνικά γκρουπ, αλλά τέτοια που να στέκουν στο ύψος των περιστάσεων.
Εφέτος, στα πλαίσια του μεγάλου πανηγυριού με όλα τα μέλη του Συλλόγου, στην κεντρική πλατεία του Δήμου, στην πλατεία που φέρνει το όνομα «Παλαιών Πατρών Γερμανού», πρόσφεραν ήθος, πολιτισμό, αγωνιστικότητα.

Με την συμμετοχή άνω των τρεις χιλιάδων Βορειοηπειρωτών, όλων των ηλικιών, του Αντιδημάρχου Ηλιούπολης, του Πρόεδρου Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Χαράλαμπου Καραθάνου, του Αντιπρόεδρου της Ομόνοιας Γιώργου Τζομάκα, πάρα πολλών δημοτικών συμβούλων απ’ όλες τις παρατάξεις του Δήμου και του δικού τους παιδιού, όπως τον αποκαλούν, τον Ανδρέα τον Κούρτη, άνοιξε και χαιρέτισε την εκδήλωση ο ακούραστος και εξαίρετος Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Τιμόθεος ο Τσάκας από την Λεσινίτσα, όπου στο επίκεντρο της ομιλίας του ήταν η προσοχή όλων προς την Βόρεια Ήπειρό μας, η αναβάθμισή της, η ανάγκη της επιστροφής  και το βλέμμα όλων στο ξεκληρισμένο αυτό κομμάτι του εθνικού κορμού.
Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης τιμά τους αγωνιστές
Έλαμψε η εξέδρα από τις στολές και ήχησε το κέντρο από τα τραγούδια του χορευτικού «Δονάτου» Βαγγαλιατού, του χορευτικού Ηπειρωτών Ηλιούπολης και του πολυφωνικού οι Χάονες.


Και ήρθε η σειρά να τιμήσουν τους αγωνιστές:  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τιμόθεος Τσάκας παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον τέως Πρόεδρο της Ομόνοιας Σωτήρη Κυριαζάτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κούρτης στον τέως Γενικό Γραμματέα της Ομόνοιας, τον φυλακισμένο με την δίκη των Τιράνων και δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαχρήστο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου στον Πρόεδρο  του Συνδέσμου Αγωνιστών του οπλαρχηγού Θύμιο Λιώλη,  Χρήστο Λιώλη. 
Περιλαμβάνοντας την τιμητική Πλακέτα ο Βαγγέλης Παπαχρήστος έσυρε την προσοχή όλων  για περισσότερο ενδιαφέρον και αγάπη για τη γενέτειρα τη Βόρεια Ήπειρο και τον κοινό αγώνα για το ποθούμενο.

Ο Χρήστος Λιώλης απέσπασε τα χειροκροτήματα καθώς ανήγγειλε πως είναι έτοιμος να δώσει και τη ζωή του για τον κοινό αγώνα και πως δεν θ’ αφήσει κανέναν στο χλωρό κλαδί για να επανορθώσει  την αδικία που έγινε στους Βορειοηπειρώτες.
Με τους ήχους του άριστου κλαρινοπαίχτη Κώστα Βέρδη και την μελωδική φωνή του αηδονιού της Ηπείρου Σάββα Σιάτρα, τα γλέντι συνέχισε μέχρι πρωίας.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ)

3 σχόλια:

  1. Αξιέπαινη η εκδήλωση! Ετσι να συνεχισετε το έργο σας.

    Το παραπονο μου είναι πως η ομονοια δεν εκφραζει τους ποθους των βορειοηπειρωτων. Ειναι το χτικιο του τόπου μας. Οχι μονο δεν πρεπει να βραβεύεται αλλα ουτε καν να προσκαλειται σε τετοιες εκδηλωσεις. Εχει ευθυνη για πολλα δεινα του τοπου μας. Εδω και χρονια εχει ξεφυγει...

    Καλη συνεχεια αδερφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. siko thimio gia na deis
    ton kitso na ekplageis

    aaa reeee ntoufekia

    me tetious agonistes de tha paroume mono ti boreio ipeiro alla kai ti misi alvania

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.