Σελίδες

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Κοροϊδίας συνέχεια από τους προεδροπαράγοντες στο θέμα των συντάξεων ΟΓΑ των ομογενών

Από το προφίλ facebook του Παναγιώτη Μπάρκα

Τελευταία κάποιοι επιτήδειοι, όπως ο έπαρχος της Άνω Δρόπολης, οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν και από τον πόνο των υπερήλικων μας, για τους οποίους η επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ έχει μετατραπεί σε σταγόνα μαρτυρίου, αμολούν διάφορες πληροφορίες που υποδαυλίζουν την ελπίδα. Μπερδεύουν όμως τον Αγώνα που πρέπει να δοθεί και δεν δίνεται (όχι βέβαια με μαύρες σημαίες έξω από το ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο και παρουσία των αλβανικών καναλιών) με την επιθυμία και την ελπίδα με αποτέλεσμα να αναστατώνουν τα καημένα τα γεροντάκια και να τα στήνουν σε ουρές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους διαβρώνουν ψυχολογικά και τους βλάπτουν οικονομικά. 
Η αλήθεια είναι διαφορετική από την ελπίδα και ασφαλώς πολύ πικρή. Θα την πούμε, όπως εμείς την γνωρίζουμε για να μη ταλαιπωρούμε τουλάχιστον, τους ανθρώπους μας και να επισημάνουμε την ανάγκη του αγώνα για να βρεθεί μια λύση.

Μετά από παράκληση φίλης στο fb για να συμβάλω από τη μεριά μου για την επίλυση ενός συγκεκριμένου αντίστοιχου θέματος, κατάφερα ώστε μέσω του κυρίου Γιώργο Κότη Προέδρους Β3ΝΟΔΕ, να ακούσω σε ανοιχτή ακρόαση τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη ότι: 

Ουδέν νεότερο στο μέτωπο των συντάξεων του ΟΓΑ. Παραμένει η προϋπόθεση της εικοσαετούς παραμονής στην Ελλάδα. Ασφαλώς, πολλοί Βορειοηπερώτες, τώρα μπορεί να προσκομίσουν δικαιολογητικά προς την κατεύθυνση αυτή. Όμως, σε περίπτωση που δεν επιβεβαιώσουν ότι δεν παίρνουν σύνταξη στην Αλβανία δεν μπορούν να επωφεληθούν τη σύνταξη του ΟΓΑ στην Ελλάδα. (!!)


Άρα τίποτε.... Δλδ, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι στην Αθήνα μεριμνούν, επίσημα δεν έγινε ακόμα τίποτε, ούτε για την μείωση των χρόνων παραμονής στην Ελλάδα, από 20 σε 10 (κάτι που σε περίπτωση πράσινου φωτός για τις συντάξεις του ΟΓΑ θα απάλλαζε τους Βορειοηπειρώτες από την υποκειμενική αντιμετώπιση και το αλισβερίσι) , ούτε τουλάχιστον για τον συμψηφισμό των αντίστοιχων συντάξεων. 

Δλδ, αυτό είναι το ελάχιστο του Αγώνα που πρέπει να δοθεί και είναι εύκολο να επιτευχθεί, παρά το γεγονός ότι στην Αθήνα φωνάζουν επιπλέον ότι λεφτά για τους συνταξιούχους μας δεν υπάρχουν....!! Στο σημείο αυτό, θα ήθελα πάρα πολύ η είδηση που μεταφέρω να είναι ψευδή και ή το συντομότερο να διαψευστεί !



Η επίμαχη ανάρτηση στο προφίλ facebook του Επάρχου Άνω Δρόπολης 
Χρήστου Ντούτση:

Έπειτα από έγκυρες πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών , τον Υπουργό και Υφυπουργό Εργασίας και τον ίδιο τον διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη είμαστε στην τελική ευθεία για την επαναφορά της σύνταξης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες βορειοηπειρώτες των οποίων η σύνταξη που έδινε ο ΟΓΑ είχε διακοπεί μετά την αλλαγή των κριτηρίων.Η εξαγγελία της επαναφοράς της σύνταξης πιθανολογείται να ανακοινωθεί σύντομα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ.Σαμαρά (ίσως και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης).Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν να μην στερηθεί αυτό το δικαίωμα σε πολλούς συμπατριώτες μας και ειδικά στον Χρήστο Λιώλη που αγωνίστηκε όλο αυτό το διάστημα με επιμονή για την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ.


Το σχόλιο μας: Από την 1η Ιουνίου οι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες τρώνε με χρυσά κουτάλια και μαζί τους και οι οικογένειες τους, περνώντας ένα υπέροχο καλοκαίρι...
Αυτό λογικά θα έγινε αφού ο Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης δήλωσε στις 23 Μαϊου (δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές) ότι οι συντάξεις του Οργανισμού θα επαναχορηγηθούν στους παρήλικες ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο και την πρώην ΕΣΣΔ, από την πρώτη μέρα του καλοκαιριού. Κι αυτό ο κ. Βεργίνης δεν το είπε επειδή ξύπνησε εκείνο το πρωί και του ήρθε να καλαμπουρήσει, αλλά επειδή είχε πολιτική εντολή, όπως εξήγησε στον κ. Χρήστο Λιώλη ο οποίος τρέχει όντως ακούραστα για το θέμα των συντάξεων.

Και καλά ο Βεργίνης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και δεν έχει ευθύνη, ότι του λένε μεταφέρει.
Εκεί που θέλουμε να εστιάσουμε είναι ότι εμφανίζονται τακτικά Βορειοηπειρώτες προεδρο-παράγοντες που θέλουν να εμφανιστούν ως οι πρώτοι που προαναγγέλλουν τα "χαρμόσυνα μαντάτα", δημιουργώντας όμως ψεύτικες ελπίδες και σύγχυση. 
Και με τα σενάρια για βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα μέχρι την άνοιξη του 2015 θα έχουμε να ακούσουμε πολλές ακόμα "αποκλειστικές ειδήσεις".

1 σχόλιο:

  1. Προεκλογικά πάλι θα παίζουν με τις ζωές των παππούδων μας, ντροπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.