Σελίδες

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο αλλά ...είναι υπέρ της ολοκλήρωσής του»

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, άφησε να εννοηθεί χθες, ότι  η Αθήνα  θέλει ακόμη χρόνο για να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Ο ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος που επισκέφτηκε την Πρίστινα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι στραμμένη στον ιστορικό στόχο της ολοκλήρωσης του Κοσσυφοπεδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η χώρα του θα επεξεργασθεί τα απαραίτητα μέτρα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κύπρος, η Ρουμανία και τη Σλοβακία, συνθέτουν το μπλοκ των πέντε χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν ακόμη αναγωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

«Θέλω να δώσω μια δυναμική απάντηση, συγκεκριμένη και εποικοδομητική. Για εμάς, ο ιστορικός μας στόχος είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσυφοπεδίου, όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ένα σημαντικό έργο και πρόκληση,  κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου θα έχουμε χρόνο να επεξεργασθούμε περισσότερο όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε ο Βενιζέλος – σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


Αν ο "εθνικιστής" Πρόεδρος της Σερβίας Νίκολιτς πούλησε το ζήτημα του Κοσόβου χάριν της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας του, τότε για την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός.
Αν όμως υπήρχε έστω και το ελάχιστο ελληνικό φιλότιμο στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο εξωτερικών θα ζητούσαν από την Αλβανία έστω και το ελάχιστο αντάλλαγμα για τη Βόρειο Ήπειρο, δηλαδή την αυτονομία της περιοχής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.