Σελίδες

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Βενιζέλος προς Ράμα: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας!

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της ΑλβανίαςΜε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, για την οποία ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία είναι βέβαιη ότι θα αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος εξήρε τη δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και διαβεβαίωσε ότι η απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αποτελεί βασική προτεραιότητα της προεδρίας.

Ο κ. Βενιζέλος προσέφερε υποστήριξη σε επίπεδο τεχνικής συνεργασίας με εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία προσέγγισης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ο Έντι Ράμα ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, κυρίως όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Βαγγέλη δώστα όλα! ξεπούλα όσο όσο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.