Σελίδες

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας τίμησε την 100η επέτειο της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΣε μία όμορφη και λυτή εκδήλωση πέρασε ο σύλλογος μας την 16η Φεβρουαρίου, η οποία ήταν μια μέρα αυτογνωσίας και περισυλλογής, καθώς επικεντρωθήκαμε σε άλλα κέντρα του Ελληνισμού, όπως είναι αυτό της Βορείου Ηπείρου. Ήταν μια μέρα αφιερωμένη στα 100 χρόνια της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, μια αυτονομία που όχι μόνον δεν τηρήθηκε από τους Αλβανούς, αλλά δεν διεκδικήθηκε και από τους Έλληνες πολιτικούς. Όσον αφορά τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες, τα στοιχεία δυστυχώς μας δείχνουν την άγνοια από μέρους τους, όπως επίσης και την αδιαφορία τους γενικότερα.

Όπως και να ΄χει όμως, όσον αφορά τα της εκδήλωσης........ Η πρωτοβουλία ήταν των συλλόγων της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας και του Ιερού Λόχου 2012. Όσοι ήρθαν, μπορούμε να πούμε πως έφυγαν με "γεμάτο" από ιστορικές και άλλες γνώσεις κεφάλι. Ήταν χαρά μας που είδαμε ενδιαφέρον από στελέχη διαφόρων κομμάτων, τα οποία έδειξαν έντονο ενδιαφέρον στην συζήτηση που ακολούθησε ενώ ζήτησαν να μάθουν περισσότερα από τους ομιλητές σχετικά με της οργανώσεις που υπάρχουν στην Βόρειο Ήπειρο.


ΣΣ...
Πρίν βιαστούν να μιλήσουν μερικά κακόψυχα κοράκια, θα τους απαντήσουμε  πως, δεν μας ενδιαφέρει το τι σκέπτονται οι ίδιοι, αλλά το γεγονός και μόνον οτι, έστω και για τους όποιους δικούς τους λόγους ήρθαν τούτα τα στελέχη στην εκδήλωση, ο σκοπός μας επετεύχθη. Και ο σκοπός μας δεν ήταν άλλος από το να ακουστεί ο λόγος της Βορείου Ηπείρου και να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν οι όποιοι κομματικοί μηχανισμοί, ώστε το θέμα να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

 Παρακάτω λοιπόν, εχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε  την ομιλία με θέμα τα 100 χρόνια αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.  Ομιλητές ήταν, για την Πατριωτική Κίνηση Καβάλας ο εκπρόσωπος τύπου Χαζαρίδης Ίων Ιωάννης και για τον Ιερό Λόχο 2012, ο Γ. Γραμματέας Ανδρέας Γενιάς και ο υπεύθυνος ελληνικών μειονοτήτων Αθανάσιος Ιωαννίδης.

Καβάλα - Αίθουσα Ελλήνων "Ίωνας Δραγούμης". Κυριακή απόγευμα 18.30. 16/02/2012.

Παρακολουθείστε το βίντεο από την εκδήλωση


από patriotikikinisikavalas.blogspot.gr

Να  σημειώσουμε ότι μία ημέρα πριν (15/2) έγινε ανάλογη εκδήλωση και στη Θεσσαλονίκη από τον Ιερό Λόχο 2012 και την Πατριωτική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.