Σελίδες

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Θωρακίζεται με σύγχρονο εξοπλισμό το Τελωνείο Κακαβιάς

• «Πονοκέφαλο» προκαλεί στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το λαθρεμπόριο από και προς την Αλβανία, που παρά τις προσπάθειες που γίνονται από αστυνομικούς και τελωνειακούς εξακολουθεί να  γνωρίζει άνθηση. 

Τα αρμόδια υπουργεία, υπό το βάρος και των απωλειών δημοσίων εσόδων, εξετάζουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων και εντατικοποίησης των ελέγχων στις συνοριακές διαβάσεις, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτή της Κακαβιάς, από την οποία διέρχεται ο κύριος όγκος κίνησης επιβατών και εμπορευμάτων. 

Τα προβλήματα που υπάρχουν τέθηκαν επί τάπητος  σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στην Κακαβιά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού, της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Β. Ευταξά, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Οδ. Πότση, του Αντιδημάρχου Πωγωνίου κ. Στ. Κουκουλάρη, αξιωματικών της Αστυνομίας, προϊσταμένων των Τελωνείων Κακαβιάς και Μέρτζιανης και υπηρεσιακών παραγόντων.  

Όπως ανακοινώθηκε οι  πρώτες παρεμβάσεις που δρομολογούνται, είναι η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού του Τελωνείου Κακαβιάς, μέσω Πύλης Χ και κλειστών κυκλωμάτων βιντεοσκόπησης, που προγραμματίζει το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνεται αυτόματη καταγραφή πινακίδων και κοντέινερ. Από την πλευρά της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ανέλαβε να εξοπλίσει το Σταθμό με γεφυροπλάστιγγα και ανυψωτικό μηχάνημα, προκειμένου, όποτε απαιτείται, να γίνεται επί τόπου ο έλεγχος των οχημάτων. Παράλληλα εξετάζει παρεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν σε προβληματικά σημεία του κελύφους του κεντρικού κτιρίου. 

Στη σύσκεψη τέθηκαν επίσης προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Τελωνείου και της Αστυνομίας και έγιναν προτάσεις για την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.