Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Το στάτους υποψήφιου κράτους-μέλους της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Εθνική Ελληνική Μειονότητα

430Το κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον ΕΕΜΜ-MEGA  χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρίσει την Αλβανία υποψήφια χώρα της. Η προεδρεία της Ελλάδος στην ΕΕ θεωρούμε πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την επίτευξη αυτού του στόχου, γεγονός το οποίο πρέπει να εκτιμηθεί και να σταματήσουν επιτέλους οι κακοπροαίρετες εθνικιστικές κραυγές κατά της Ελλάδος που προέρχονται από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και από μερίδα της πολιτειακής ηγεσίας της Αλβανίας.
Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας είναι μονόδρομος και στο μέτρο που μας αναλογεί το κόμμα μας θα συμβάλει σε αυτό το σκοπό. Δεν θα κάνουμε όμως καμία έκπτωση και δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε όλα τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις.
Ο κινηματογραφικός τρόπος εισβολής στο Λαζαράτι δεν μπορεί να καμουφλάρει τα πολύ σοβαρά προβλήματα αντιδημοκρατικότητας και διαφθοράς που ταλανίζουν τη χώρα, μία κατάσταση που κληρονομούν η μία στην άλλη, όλες οι κυβερνήσεις στα τελευταία 24 χρόνια της μεταπολίτευσης. Η κοινότητα μας βιώνει διπλά αυτήν την κατάσταση καθώς έχει να αντιμετωπίσει και την εθνικιστική επιθετικότητα των διάφορων κέντρων του κράτους και του παρακράτους.
Τα ζωτικά προβλήματα της Ελληνικής Μειονότητας όπως το περιουσιακό, το εκπαιδευτικό, η ασφάλεια κλπ., σε αυτή τη διαδικασία δυστυχώς κουκουλώθηκαν! Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που συμμετέχουν στα αλβανικά κόμματα αλλά και η παραδοσιακή μας οργάνωση «Ομόνοια» που είναι εγκλωβισμένη στο ΚΕΑΔ του οποίου το ρόλο και τη σκοπιμότητα των τελευταίων χρόνων ως προς την εκπροσώπηση της ΕΕΜ δεν καταλαβαίνουμε, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Παρά τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και τον πόλεμο λάσπης που συνεχίζουμε να δεχόμαστε ως κόμμα όχι μόνο δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε αλλά αυτές οι συνθήκες μας επιβάλουν να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία να αποκτήσει επιτέλους την εκπροσώπηση που της αρμόζει.    

Άγιοι Σαράντα  25 Ιουνίου 2014
ΕΕΜΜ

To σχόλιο μας: Εδώ δεν θα συμφωνήσουμε με το κόμμα ΕΕΜΜ, στο ότι χαιρετίζει δηλαδή τον ορισμό της Αλβανίας ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ και στην προσπάθεια του να συμβάλλει ως κόμμα προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια πρόκειται για νόμιμο κόμμα εντός του αλβανικού κράτους και ξέρει ότι δεν το παίρνει να παίξει το ρόλο ενός αντίστοιχου ΚΚΕ από την ευρωσκεπτικιστική του σκοπιά.
Όσο για την αναφορά του στην Ομόνοια-ΚΕΑΔ, θα πρέπει να γράψει ανοικτά ότι αποτελεί επίσημο όργανο του βαθέως αλβανικού κράτους για τον έλεγχο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αφού ύστερα και από το διορισμό του πρώην προέδρου και γεν. γραμματέα της Γιάνι Γιάνι δεν υπάρχουν πια προσχήματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.