Σελίδες

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Οι αλβανικές πυροσβεστικές υπηρεσίες έχουν μικρές δυνατότητες σε επίπεδο καταστολής

FOTIA
• Με το νέο Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Γιάννενα  συναντήθηκε στο Μέγαρο της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Βασίλης Κώνστας. Αντικείμενο συζήτησης των δυο ανδρών ήταν οι δασικές πυρκαγιές, που αρχίζουν από την Αλβανία και εισάγονται στην Ήπειρο, καθώς και η γενικότερη συνεργασία των δυο χωρών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

«Μόνο με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε αποτελέσματα και να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές σε πρώτο χρόνο» είπε ο κ. Κώνστας και υπογράμμισε πως οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αλβανία έχουν μικρές δυνατότητες σε επίπεδο καταστολής, για αυτό θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη των πυρκαγιών.
«Δείχνουν ότι έχουν πρόθεση να βελτιωθούν. Βέβαια έχουν οικονομικές δυνατότητες συγκεκριμένες και μένει να δούμε εάν η πρόθεση που έχουν θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη. Πιστεύω, ότι τώρα με την ιδιότητά τους ως υποψήφιο προς ένταξη μέλος στην Ε.Ε. θα αναγκαστούν να βελτιωθούν» κατέληξε ο κ. Κώνστας.

«Όπλο» και η τεχνολογία…

Την τεχνολογία για την καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα δάση των Ιωαννίνων αξιοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου, η οποία θα τοποθετήσει ειδικές κάμερες σε επιλεγμένα σημεία του ορεινού όγκου της περιοχής, εκεί όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη παρουσία, ώστε να καταπολεμά τις φλόγες εν τη γενέσει τους.
«Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί από την επόμενη αντιπυρική περίοδο, καθώς τη φετινή δεν προλαβαίνουμε, ωστόσο αντιλαμβάνεστε, ότι η τεχνολογία είναι στο πλευρό μας και μας βοηθάει στην κατά το δυνατόν καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών» επεσήμανε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Βασίλης Κώνστας.
Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από το έργο διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας OFIDIA, για το οποίο έγινε συνάντηση στις αρχές της εβδομάδας στα Γιάννενα (σχετικά έγραψε χθες ο «Π.Λ.»).


ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Μην ξεχνάμε ότι γενικός πρόξενος της Αλβανίας στα  Ιωάννινα είναι ο ελληνόφωνος Jani Jani που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει επάξια τα αλβανικά εθνικά συμφέροντα στη "μοναρχοφασιστική" Ελλάδα.
Αυτός βέβαια θα κοιτάξει πως να συμβάλλει στο να σβήνει τις φωτιές που ανάβουν εντός της προσωρινής αλβανικής επικράτειας αλλά παράλληλα θα κοιτά πως να ανάβει ο ίδιος άλλου είδους φωτιές...
Μπορούμε να γράψουμε σαν συμπέρασμα ότι ναι μεν οι αλβανικές πυροσβεστικές υπηρεσίες έχουν μικρές δυνατότητες σε επίπεδο καταστολής πυρκαγιών αλλά ο αλβανός πρόξενος στα Γιάννινα έχει τρομερές δυνατότητες και επιδόσεις γενιτσαρισμού και ρουφιανιάς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.