Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Την Ιστορία τη γράφουν οι Νικητές;

Τὴν Ἱστορία τὴ γράφουν οἱ Νικητές;
Υπάρχει μία γενική παραδοχή , ένας  αφορισμός θα λέγανε κάποιοι ότι « την Ιστορία τη γράφουν οι Νικητές». Στην πατρίδα μας -δυστυχώς στο εσωτερικό της- αυτό το δεδομένο έχει ανατραπεί αφού από τη Μεταπολίτευση του 1974 , έχει γίνει ανατροπή των πάντων και το άσπρο έγινε μαύρο και το μαύρο άσπρο. Και εξηγούμεθα.

Υπάρχει ένα αριστερό (κομμουνιστικό)  κατεστημένο, ένα "Status Quo"  που  κανείς δεν μπορεί να το θίξει γιατί έχει επιβάλει την άποψή του. Συγκεκριμένα η άποψη του παν-αριστερισμού  έχει οδηγήσει στη διάβρωση κάθε εθνικής και θρησκευτικής αξίας, στην αποδόμηση κάθε πατριωτικού αντανακλαστικού. Τι κι αν το άρθρο 16 του εν ισχύ σημερινού Συντάγματος προβλέπει ότι: «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» , συμβαίνει το άκρως αντίθετο.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σχολείων αλλά και ανωτάτων σχολών, στην πλειοψηφία τους εμφορούνται από μαρξιστικές ιδέες που έρχονται σε σύγκρουση με το άρθρο 16 του Συντάγματος. Αν κανείς επισκεφθεί ένα Πανεπιστήμιο ή μία σχολή Τ.Ε.Ι. , θα διαπιστώσει ότι οι αφίσες και τα πανό που κυριαρχούν είναι  μαρξιστικής καταβολής και μισούν κάθε τι το εθνικό. Οι νέοι και οι νέες- ευτυχώς όχι όλοι- έχουν ακόμη σε σύγχυση ποια γεγονότα εορτάζουμε σε κάθε μία από τις  δυο εθνικές επετείους.


Για να επιστρέψουμε στο θέμα του άρθρου θα αναφέρουμε τα εξής. Η πατρίδα μας έδωσε ποταμούς αίματος στην παγκόσμια Ιστορία , αντιμετωπίζοντας βαρβαρικά φύλα ανά τους αιώνες, ενώ παράλληλα  έδωσε  το πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού  παντού.
Στα πιο πρόσφατα γεγονότα του 20ου αιώνα, όπως αυτά  των δύο παγκοσμίων πολέμων (Α' και Β' ) ήταν στο πλευρό, των συμμάχων, στο πλευρό  δηλαδή των Νικητών.

Ως αντάλλαγμα για τη θυσία στα πεδία των μαχών χιλιάδων Στρατιωτών για την παγκόσμια ειρήνη με αποκορύφωμα τη φράση του Ουίνστων Τσόρτσιλ σχετικά με το θάρρος και την ανδρεία των Ελλήνων: «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», περίμενε η πατρίδα μας  να κερδίσει τα ανταλλάγματα αυτής της θυσίας. Δηλαδή τα σκλαβωμένα εδάφη της σε Βόρειο Ήπειρο και Κύπρο να ενωθούν με τη μητέρα πατρίδα.

Δυστυχώς, πέρα από τα Δωδεκάνησα  που προσαρτήθηκαν το 1947, τα υπόλοιπα ξεχάστηκαν. Η Βόρειος Ήπειρος στέναζε και ακόμη στενάζει κάτω από την μπότα του αλβανικού σοβινισμού και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Επίσης μεγάλο ζήτημα είναι η υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των Βορειοηπειρωτών, με αλβανικές μεθοδεύσεις.

Φωτεινή περίοδος η ανάδειξη αυτού  του εθνικού θέματος  τη δεκαετία του 1980-1990, εν μέσω μαρξιστικής κυριαρχίας στο δημόσιο βίο, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανό και τις οργανώσεις  Σ.Φ.Ε.Β.Α - ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ. Η Κύπρος μας από την άλλη, το 1974, με την προδοσία συμμάχων και την εγκληματική ολιγωρία των πολιτικών έχει χάσει το 37% του εδάφους της από τα τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν τότε στο νησί. Ύψιστη αδικία η δημιουργία του τουρκικού ψευδό-κράτους της Κύπρου.

Για αυτό λοιπόν το λόγο και προπαντός λόγω των προσφάτων γεγονότων  εν έτη 2014 στην Κριμαία, η οποία μετά από το συντριπτικό δημοψήφισμα, ζήτησε και κατάφερε την ένωση με τη μητέρα Ρωσία, θα έπρεπε και οι Σύμμαχοί μας οι οποίοι είναι Νικητές όπως και εμείς επιτέλους να τηρήσουν τις συμμαχικές τους υποχρεώσεις έναντι της πατρίδας μας. Να διορθώσουν δηλαδή όσα κακώς κείμενα υπάρχουν ως σήμερα, αν ισχύει ακόμη ότι την Ιστορία τη γράφουν οι Νικητές.

Διαφορετικά, πρέπει να αναζητηθούν άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες, για να εκπληρωθούν τα ελληνικά δίκαια σε Κύπρο και Βόρειο Ήπειρο. Τα δίκαια επάνω σε ελληνικά εδάφη και όχι διεκδικήσεις σε αποικιακά εδάφη όπως οι σύμμαχοί μας. Είθε σύντομα να βρεθεί ο Ηγέτης - γιατί όλα είναι θέμα άξιας και χρηστής Ηγεσίας - που θα απαιτήσει από τους χθεσινούς «συμμάχους» μας να μας αποδώσουν όσα μας οφείλουν, όλα όσα δικαιούμαστε. Όλα όσα από αιώνες ανήκουν στη μεγάλη Ελλάδα που πάντα υπήρξε Νικήτρια απέναντι σε όλους τους επίδοξους κατακτητές της. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ!

ΑΡΤΕΜΙΟΣ

www.sfeva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.