Σελίδες

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αντώνης Φούσας: Είναι εθνική ντροπή η εγκατάλειψη των αρχοντικών Ζάππα!

ARXONTIKO-ZAPPAIWN
• Είναι εθνική ντροπή για το Ελληνικό Κράτος τα δυο αρχοντικά Ζάππα στο Λάμποβο της Βορείου Ηπείρου να παραμένουν πλήρως εγκαταλελειμμένα, να καταρρέουν…
Αυτό τονίζει, σε αποκαλυπτική επιστολή του προς τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη ο Γιαννιώτης πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, με αφορμή και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πρωινού Λόγου» της 15ης Ιουλίου, φωτοτυπία του οποίου και του απέστειλε. 

Να προστατευτούν…

Ο κ. Φούσας γράφει, μεταξύ άλλων, στον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Μουρούτη.
«Επανέρχομαι και γραπτώς σ’ αυτό που σας είπα και τηλεφωνικά, ύστερα, μάλιστα, από σχετική εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, για τη διάθεση του ποσού των 10.000 ευρώ, προκειμένου να περιφραγούν και να προστατευτούν τα δύο μέγαρα (οικίες) του Ευάγγελου και Κων/νου Ζάππα στο χωριό Λάμποβο της Β. Ηπείρου στην Αλβανία. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για δύο ηπειρώτες μεγάλους εθνικούς ευεργέτες, οι οποίοι, πέραν των άλλων (Ζάππειο Μέγαρο κ.λπ.), συνέβαλαν τα μέγιστα και καθοριστικά και για την αναβίωση στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων...  Πριν από 6-7 μήνες που πήγα στο Αργυρόκαστρο μου έθεσαν το θέμα, τόσο ο εκεί Πρόξενός μας, όσο και ο Δήμαρχος (ελληνικής καταγωγής) της περιοχής, στον οποίο ανήκει και το Λάμποβο.
Γνώστης ο Αντώνης Σαμαράς

»Έθεσα το θέμα τον Ιούνιο του 2014 στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν πηγαίναμε μαζί στα Ιωάννινα και βρήκα μεγάλη κατανόηση και ανταπόκριση, μου είπε δε ότι πρέπει αμέσως να ρυθμισθεί το θέμα. Μάλιστα, μου είπε να θέσω το θέμα σε σας προσωπικά και να σας πω, ότι πρέπει να επιλυθεί αμέσως και να εξοικονομηθούν και να διατεθούν τα χρήματα για το σκοπό αυτό…».
Και ο κ. Φούσας καταλήγει: «σας παρακαλώ και πάλι, για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα και ιδίως σας παρακαλώ να υλοποιηθεί η εντολή του Πρωθυπουργού. Εξάλλου, πιστεύω, ότι είναι εθνικό έγκλημα και μεγάλη αχαριστία για την πατρίδα μας να παραμένουν πλήρως εγκαταλειμμένα τα σπίτια των μεγαλύτερων ευεργετών της χώρας μας, ήτοι του Ευάγγελου και Κων/νου Ζάππα. Εάν μου απαντήσετε αρνητικά, κάτι που, ασφαλώς, δεν το πιστεύω, θα επιχειρήσω να βρω λύση από ιδιώτες χορηγούς για να λύσω το πρόβλημα, αλλά αυτό δεν θα τιμά την Ελλάδα…».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Είναι εθνική ντροπή για το Ελληνικό Κράτος τα δυο αρχοντικά Ζάππα στο Λάμποβο της Βορείου Ηπείρου να παραμένουν πλήρως εγκαταλελειμμένα.
    Μόνο που ο φουσα-φουσκας είναι με τα μπούνια μέσα σ' αυτή τη ντροπή.
    $$

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.