Σελίδες

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Μεγάλες ταραχές Αλβανών στα Σκόπια

Διαδηλώσεις Αλβανών που φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ»

Ιούλιος 4, 2014.

Εκατοντάδες διαδηλωτές αλβανικής καταγωγής πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρίες κατά της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας των πέντε ατόμων στη λίμνη Σμίλκοβσκο.

Στην περιοχή Μπίτ Παζάρ συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν έρθει από την συνοικία Τσαΐρ, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και πετούσαν πέτρες κατά της αστυνομίας, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί. Τραυματίστηκαν 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός και έξι συνελήφθησαν

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν το δικαστικό μέγαρο δια της βίας. Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να τους απωθούν με κανόνια νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Η διαμαρτυρία είχε προγραμματισθεί για τις 13:30 μπροστά από το εμπορικό κέντρο λόγω της δικαστικής απόφασης για ισόβια κάθειρξη σε έξι κατηγορούμενους αλβανικής καταγωγής για το έγκλημα της λίμνης που έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια και διάφορες ΜΚΟ απηύθυναν εκκλήσεις για ειρηνικές διαδηλώσεις και προσεκτική επιτήρηση από την αστυνομία.Πριν μερικές ημέρες μέσω των κοινωνικών δικτύων είχαν γίνει εκκλήσεις στους πολίτες, να διαμαρτυρηθούν  για τους αθώους που κατηγορούνται για δολοφονίες, καθώς έτσι αυξάνεται το εθνοτικό και το θρησκευτικό μίσος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.