Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Επιστολή ΕΕΜΜ-MEGA στους Έλληνες βουλευτές της αλβανικής βουλής

433 Κύριοι ΄Ελληνες βουλευτές στη Αλβανική Βουλή!

Στις 31 του Ιουλίου 2014 στη Αλβανική Βουλή διενεργείται ακόμη μια αδικία κατά των Ελλήνων: κατακερματίζεται, αποδιαρθρώνεται αντί να ενώνεται και αναδιοργανώνεται διοικητικά ο βασικός ιστός  της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ο νέος χάρτης της  νέας διοικητικής διαίρεσης που πέρασε από την κυβέρνηση και εξετάζεται την Πέμπτη από τη Βουλή δεν πρέπει να περάσει και κυρίως δεν πρέπει να ψηφιστεί από κανέναν βουλευτή Ελληνικής καταγωγής γιατί με την εφαρμογή του κυρίως στην περιοχή Αγίων Σαράντα και Δελβίνου η νέα διοικητική μονάδα που μας εικονίζουν είναι απογυμνωμένη οριστικά από τους βασικούς  φυσικούς και πολιτιστικούς  πόρους και απέχει  ουσιαστικά από την ιστορική διαχρονική ταυτότητά της. 

 Ο χώρος όπου διαβιούσε και διαβιεί ο Ελληνισμός ήταν και είναι ευλογημένος και πλούσιος. Η φύση του έχει κάμπους, βουνά, ποτάμια και θάλασσα. Πάνω σ’ αυτά κτίστηκε η ζωή μας, ο πολιτισμός μας. Κτίστηκε το Βουθρωτό, η Φοινίκη, η Αντιγόνεια, τα Σωφράτικα, η Μάλτσιανη, η Ντόμπρα, η Δρόβιανη, το Δέλβινο, οι ΄Αγιοι Σαράντα, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια. Όλα αυτά τα χρόνια, με τη μέριμνα του κράτους υφαρπάζονται ολόκληρες εκτάσεις γης πατρική των Ελλήνων. Χάσαμε κυριολεκτικά το έδαφος κάτω από τα πόδια στην πόλη των Αγίων Σαράντα, χάσαμε παραλία στη Χιμάρα, χάσαμε όλο το διάβα της Δερόπολης και τα βουνά με την πλούσια χλωρίδα. 

Τώρα, μ’ αυτή τη διοικητική διαίρεση χάνουμε και τα τελευταία που απέμειναν: το αρχαιολογικό βουνό της Φοινίκης, τη λίμνη του Βουθρωτού, το Γαλάζιο Μάτι,  τη βιομηχανική περιοχή του Βρυωνιού. Τη Χιμάρα θέλουν να την αλλοιώσουν στο πλήθος που δεν αρμόζει στην αυτόνομη διαχρονική της πορεία. Και αυτά όλα  χωρίς να υπολογίσουν το γράμμα του Συντάγματος, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τη βούληση του πολίτη, ακόμη και χωρίς να εισακούσουν την άποψη των Ελλήνων βουλευτών της Κυβερνητικής Συμμαχίας. Και όλα αυτά μόλις πήρε τη συγκατάθεση της Ελλάδας και της Ευρώπης να ενταχθεί η χώρα στην Ένωση.



Αν αυτός ο νόμος περάσει την Πέμπτη στη Βουλή η Εθνική Ελληνική Μειονότητα παίρνει την τελευταία, τη χαριστική βολή και διαλύεται οριστικά ο βασικός κορμός της που απέμεινε.
Αδέρφια, ΄Ελληνες βουλευτές στη Αλβανική Βουλή! Η διάλυσή μας είναι προ των πυλών. Μην γίνεστε συνένοχοι με το μηχανισμό που βεβιασμένα προσπαθεί να αποτελειώσει ότι απέμεινε στο χώρο μας. Εμείς ως κόμμα των Ελλήνων αναγνωρίζουμε την μέχρι τώρα προσπάθειά σας να πείσετε την πλειοψηφία να αποσύρει το σχέδιο διάλυσης. Αναγνωρίζουμε την ευαισθησία και τον πατριωτισμό σας. Σε οποιοδήποτε κόμμα κι αν βρίσκεστε ενώστε δυνατά και ανοιχτά την ψήφο σας κατά αυτού του σχεδίου. Μην ελπίζεται σε καμία άλλη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα αυτή τη στιγμή, εσείς και μόνον εσείς έχετε την ισχύ και την ευκαιρία να το αποτρέψετε. Συμμαχία Ελλήνων βουλευτών. Αυτό που έγινε το 1998 για το άρθρο 20 του Συντάγματος. Αυτό που διακηρύξαμε εμείς ως κόμμα από την ίδρυσή μας και επιμένουμε να γίνει έστω και τώρα πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα το Κόμμα των Ελλήνων κάνει δημόσια έκκληση στην Κυβέρνηση να μην περάσει αυτό το νόμο που έρχεται σ’ αντίθεση με τα συμφέροντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και με τα ίδια τα νομικά κριτήρια που η ίδια ψήφισε πριν μερικούς μήνες  ότι η μειονότητα δε θα μπει στη λογική διαίρεσης. Η αντίδραση που θα αντιμετωπίσει θα είναι ισχυρή, δυναμική και σύσσωμη από όλο τον Ελληνισμό. Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή.

ΚΟΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.