Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Την υπογραφή συμφωνίας για την ΑΟΖ ζήτησε ο Κ. Παπούλιας σε επικοινωνία του με τον Αλβανό Πρόεδρο

PAPOYLIAS KAROL
• Το ζήτημα του προσδιορισμού ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, παρά τη σχετική απόφαση του αλβανικού Κοινοβουλίου, έθεσε ο Κάρολος Παπούλιας στον κ. Μπουτζάρ Νισάνι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό πρόεδρο, ο κ. Παπούλιας βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει ότι «έχει ωριμάσει ο χρόνος επίλυσης υπαρχόντων διμερών εκκρεμών θεμάτων και ιδιαίτερα του θέματος  της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας  και των θαλασσίων υδάτων, για το οποίο έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, σύμφωνα άλλωστε και με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η εν λόγω συμφωνία, θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, έχει ακυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας και εξακολουθεί να υφίσταται ως «αγκάθι» μεταξύ των δύο πλευρών.
Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Αλβανού προέδρου, προκειμένου να ευχαριστήσει τον κ. Παπούλια «για τη στήριξη του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης  για την απόφαση χορήγησης στην Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Η Ελλάδα έδωσε απλόχερα το ΟΚ για να μπει η  Αλβανία σε καθεστώς χώρας υπό ένταξη στην ΕΕ αλλά εκ των υστέρων παρακαλάει για αναγνώριση της ΑΟΖ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.