Σελίδες

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σταγονίδια Λαζαρατιού και στην Ελλάδα δείχνει η αστυνομική έρευνα

Η αλβανική Αστυνομία στο Λαζαράτι«Πλοκάμια» του Λαζαρατιού στην Ελλάδα αποκαλύπτει η επέκταση της επιχείρησης της Αλβανικής Αστυνομίας για τον πλήρη έλεγχο του χωριού και την εξάρθρωση όλων των εγκληματικών κυκλωμάτων στο χωριό του χασίς.

Η αστυνομική διεύθυνση Αργυροκάστρου αναφέρει ότι μεταξύ των δεκάδων κατασχεθέντων αυτοκινήτων εντοπίστηκαν τρία φορτηγά που ανήκουν σε Έλληνες ιδιοκτήτες από τα Ιωάννινα. Για τον εντοπισμό τους και την ταυτοποίηση των στοιχείων τους που είχαν αλλοιώσει οι δράστες, χρειάστηκε το αυξημένο ενδιαφέρον του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

Η αρμόδια υπηρεσία στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν μεταφερθεί στο Λαζαράτι και άλλα κλοπιμαία από την Ελλάδα, αυτοκίνητα και λοιπά αγροτικά και μεταφορικά οχήματα. Δηλώνει επίσης ότι θα προσφέρει όλες τις δυνατές υπηρεσίες σε όφελος των Ελλήνων θυμάτων των ληστών εξ’ Αλβανίας, αρκεί να παρουσιάσουν έγκαιρα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Ωστόσο, για την Αστυνομία παραμένει ύποπτο το γεγονός της κλοπής και μεταφοράς των συγκεκριμένων φορτηγών μέχρι το Λαζαράτι, που σημαίνει ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα με πλοκάμια μέχρι την Ελλάδα.


Άλλες πληροφορίες από την αλβανική Αστυνομία και Εισαγγελία αναφέρουν ότι οι ανακρίσεις 40 και πλέον συλληφθέντων από το Λαζαράτι, μετά την είσοδο της αστυνομίας στο χωριό των ναρκωτικών, αποκαλύπτουν και τα νήματα των κυκλωμάτων διακίνησης της χασισοπαραγωγής και άλλων ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα. Σε μια επόμενη φάση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα εντατικοποιηθεί η συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές για την εξάρθρωση των ενεργών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από τις δύο πλευρές των συνόρων των συνόρων.

Η Ελλάδα πρώτη και μετά η Ιταλία, ήταν οι σημαντικότερες χώρες διακίνησης των ναρκωτικών που παρήχθησαν στο Λαζαράτι, με προορισμό τόσο την Ελλάδα όσο και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η ετήσια παραγωγή χασίς υπολογίζεται γύρω στους 900 τόνους και ο συνολικός τζίρος σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ. Η Αστυνομία κατάσχεσε και κατάστρεψε περισσότερους από 100 τόνους επεξεργασμένο χασίς προς πώληση και δύο εργαστήρια παραγωγής χασισοελαίου, ενώ ξερίζωσε περισσότερες από 110 χιλιάδες καλλιεργημένα φιντάνια.

www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.