Σελίδες

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες για την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα απαράδεκτα γεγονότα και τελικά, την κατεδάφιση του παρεκκλησίου του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χθες, είχαμε τις προσβλητικά αμετροεπείς δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού κ. Ράμα, ο οποίος χαρακτήρισε ως «οικοδόμημα που μοιάζει με γκαράζ» το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας.
Σήμερα, ξημερώματα, στις 4:00 το πρωί, επήλθε το αναπόδραστο αποτέλεσμα αυτών των σκόπιμα προκλητικών δηλώσεων.
Κατεδαφίστηκε το παρεκκλήσιο και στα ερείπια θάφτηκαν τα ιερά του σκεύη.
Η καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι μείζον ζήτημα.
Δεν είναι διμερές Ελληνο-αλβανικό. Είναι πολύ ευρύτερο. Αφορά στις σχέσεις Αλβανίας – Ευρώπης.
Ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας. Και ο νοών νοείτω».
Η σκληρή αντίδραση της Χρυσής Αυγής
Βρίσκουν και τα κάνουν οι Αλβανοί κατσαπλιάδες, οι οποίοι διαπιστώνοντας το ραγιαδισμό τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, γκρέμισαν ορθόδοξη εκκλησία στη κατεχόμενη Χειμάρρα και απειλούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου!

Υπό την εκκωφαντική και καθ' όλα ένοχη σιωπή του ανύπαρκτου ΥΠΕΞ της αντεθνικής κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα υπεραμύνθηκε της απόφασης της αλβανικής κυβέρνησης να γκρεμίσει τον αό του Αγίου Αθανασίου στο ελληνικό χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας. Πέραν τούτου, στράφηκε ευθέως κατά των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας υποστηρίζοντας ότι θα πάρει λίγο καιρό ακόμη στους Έλληνες να συνηθίσουν ότι η Χειμάρρα είναι αλβανική υπόθεση!

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παρουσίαζε τον Έντι Ράμα ως φίλο της Ελλάδος, ενώ ο ίδιος προτού ακόμη αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα είχε επισκεφτεί την Αθήνα και είχε συνομιλίες με την τότε ελληνική κυβέρνηση. Με την αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης και τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα όπου μεταξύ άλλων τραγελαφικών, εξήρε το έργο της κυβέρνησης Ράμα φτάνοντας μέχρι του σημείου να εξισώσει την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου με τους εν Ελλάδι Αλβανούς λαθρομετανάστες!

Κατόπιν αυτών των αδιανόητων για σοβαρό κράτος ενεργειών, καθίσταται σαφής η αιτία της αποθράσυνσης των κατσαπλιάδων των Τιράνων. Στόχος της λυσσαλέας πολεμικής τους ήταν και παραμένει ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος υφίσταται τρομοκρατία εφάμιλλη της εποχής Ενβέρ Χότζα υπό το αδιάφορο βλέμμα της αντεθνικής κυβέρνησης των Αθηνών.
Κάποιος πρέπει να κόψει τον αέρα των Αλβανών κατσαπλιάδων. Έχει κανείς αμφιβολία ότι μόνο η Χρυσή Αυγή έχει τη θέληση να το πράξει;Δήλωση της εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη
  
«Η ενέργεια των αλβανικών αρχών να κατεδαφίσουν το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας, παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει η Ορθόδοξη Εκκλησία της γειτονικής χώρας, συνιστά ευθεία και θρασύτατη πρόκληση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας καθώς και επίδειξη αδιαλλαξίας. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν προηγήθηκαν οι υβριστικές και άκρως προσβλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Ράμα με τις οποίες είχε προδικάσει την τύχη του ναού χαρακτηρίζοντάς τον ως «οικοδόμημα που μοιάζει με γκαράζ».

Δυστυχώς η αλβανική κυβέρνηση του κ. Ράμα δείχνει να μην αντιλαμβάνεται και - ακόμη χειρότερα - να παραγνωρίζει τις συνέπειες τέτοιων προκλήσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.