Σελίδες

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Κοινή σύσκεψη «Ομόνοιας» και καθηγητών του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ 
ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ  
“OMONOIA”

Άγιοι Σαράντα 19/08/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε πρωτοβουλία του Γενικού Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στους Αγίους Σαράντα, κοινή σύσκεψη της Επιτροπής Παιδείας του Γενικού Συμβουλίου και καθηγητών του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, με θέμα την Παιδεία στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αργυροκάστρου κ. Παναγιώτης Μπάρκας παρουσίασε την έκθεση που συνέταξε το ίδρυμα τους για την σημερινή κατάσταση και τις προτάσεις που κάνουν για την αναβάθμιση της παιδεία στο χώρο μας.

Ο Γενικός Πρόεδρος της «Ομόνοιας»  αφού συνεχάρει τους καθηγητές για την εξαιρετική τους μελέτη, δήλωσε πως το Ελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου – ως το ανώτερο μειονοτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα – εκτός της ακαδημαϊκής του αποστολής θα πρέπει να έχει λόγο στα παιδαγωγικά ζητήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως και την συνεχή επιμόρφωση του διδακτικού προσωπικού.

Η οργάνωση μας επιδιώκει τον καλύτερο συντονισμό με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους φορείς, για την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό της παιδείας στο χώρο μας. Οι προτάσεις του Ελληνικού Τμήματος Αργυροκάστρου, θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης για την σύνταξη της τελικής πρότασης προς το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας με στόχο τη δημιουργία ενός νέου νόμου για την εκπαίδευση στην Ελληνική Μειονότητα, βασιζόμενος στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.    
 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας


Το σχόλιο μας: Θερμά συγχαρητήρια στην νέα ηγεσία της Ομόνοιας για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία όσον αφορά την ελληνική παιδεία. Η συγκεκριμένη κίνηση βέβαια θα έπρεπε να ήταν κάτι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς η προηγούμενη ηγεσία της σαπίλας μας συνήθισε για θέματα που αφορούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να συνδιαλέγεται αποκλειστικά και μόνο με όσους πήγαιναν με τα νερά της κλίκας, αφού οποιοσδήποτε άλλος ήταν "προδότης". 
Να υπενθυμίσουμε ότι το μόνο μέλημα της ηγεσίας Ομόνοιας - ΚΕΑΔ για την ελληνική παιδεία ήταν αν θα διατηρήσουν την εργολαβία της έκδοσης σχολικών βιβλίων για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα οι ευνοούμενοι της κλίκας.
Με τις κινήσεις του νέου προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά βλέπουμε ότι πραγματικά κάτι αλλάζει ώστε να γίνει πραγματικότητα η ενότητα στον χώρο. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.