Σελίδες

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο Ενβέρ Χότζα αναστήθηκε: Γκρεμίζουν τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες Χιμάρας!


Έκπληκτοι οι κάτοικοι του χωριού Δρυμάδες της Χιμάρας είδαν τις τοπικές αρχές να γκρεμίζουν τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Η δημοτική αστυνομία υπό την παρουσία του δημογέροντα Δρυμάδων Αλέξη Μάρκου, το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου άρχισαν να κατεδαφίζουν τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση ούτε στους κατοίκους ούτε στον ιερέα του χωριού.
Αυτό το οποίο διέρρευσε αργότερα από το δημαρχείο, είναι πως υπάρχει ρητή εντολή να γκρεμιστεί ο Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου διότι είναι χτισμένος σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο απ' την Αλβανική κυβέρνηση.
Στο σημείο έχει ήδη μαζευτεί αρκετός κόσμος για να εμποδίσει την συνέχιση της κατεδάφισης του ναού.
Στις 6μμ, τοπική ώρα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα προσέλθουν κάτοικοι απ' όλα τα χωριά της Χιμάρας. Πρέπει όλοι να αντισταθούμε στην ωμή παρέμβαση του δημαρχείου και της αλβανικής κυβέρνησης στην θρησκευτική μας παράδοση.
Πηγή: www.himara.gr
Το σχόλιο μας: Στις 4 Αυγούστου είχαμε δημοσιεύσει το άρθρο του κ. Δημήτρη Περδίκη με τίτλο Ο εφιάλτης του Ενβέρ Χότζα επιστρέφει στο Κούδεσι. Η περίπτωση όμως αυτή θα αφορούσε μόνο συνθήματα σε τοίχους για τον αλήστου μνήμης δικτάτορα. Σήμερα στον ίδιο Δήμο λίγο βορειότερα βιώνουμε και άλλες ενέργειες, πιο άγριες, που μα γυρίζουν στην κόκκινη δικτατορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.