Σελίδες

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η πρώτη συνέντευξη του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανού στην κρατική τηλεόραση

Η συνέντευξη που έδωσε για το εθνικό θέμα της αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου ο μακαριστός Δεσπότης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός Σεβαστιανός στον δημοσιογράφο (τότε) κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον Ιανουάριο του 1991.

Φιμωμένος επί πολλά χρόνια από τα αριστερά μέσα ενημέρωσης, λόγῳ και χάριν της "καλής γειτονίας" της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ με το δικτατορικό καθεστώς της Αλβανίας του Εμβέρ Χότζα και του Ραμίζ Αλία, ο Σεβαμιώτατος κυρός Σεβαστιανός, ο Εθνάρχης της Βορείου Ηπείρου, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ παρουσιάζεται στην εθνική τηλεόραση για να παρουσιάσει την εμπειρία του από τη διαποίμανση της ακριτικής περιοχής της Κόνιτσας και τον αγώνα του αφυπνίσεως του εθνικού αισθητηρίου για τα δίκαια και την καταπίεση του προδομένου, λησμονημένου και υπόδουλου Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και της Εκκλησίας της Αλβανίας. Σε αυτόν τον αγώνα υπήρξαν πάντοτε πολύτιμοι συνοδοιπόροι ο ΠΑ.ΣΥ.Β.Α. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνος) και η Σ.Φ.Ε.Β.Α. (Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνος).


Η συνέντευξη αυτή κατέστησε για πρώτη φορά γνωστά, από επίσημο επικοινωνιακό δίαυλο του Ελληνικού Κράτους, τα θέματα, τα προβλήματα και τις προοπτικές του πολύπαθου Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, και συντελεί στην αποκάθαρση του προσώπου του Δεσπότου Σεβαστιανού, από την παρελθούσα επίσημη λάσπη των επαινετών της Αλβανίας, υπουργών του ΠΑΣΟΚ (όπως του ΥΠ.ΕΞ. Καρόλου Παπούλια), του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε.

Είναι εμφανής και στη συνέντευξη αυτή, έστω και μερικώς, ο συνδυασμός σπανίων χαρισμάτων στο πρόσωπο του αληθώς "Καλού Ποιμένος" Σεβαστιανού: η γλυκύτητα και πραότητα της ψυχής του Χριστιανού Επισκόπου, σε συνδυασμό με την ακατάβλητη αγωνιστικότητα υπέρ της σωτηρίας του πλησίον, το ύψιστο εθνικό του φρόνημα, η αλήθεια και ειλικρίνεια, η σαφήνεια των λεγομένων και των θέσεων και η - παρά πάντα ταύτα - πολλή του μετριοφροσύνη.

Οι συνεργάτες του και ο διάδοχός του την τελευταία 20ετία, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, συνεχίζουν υπό τις νέες συνθήκες ακατάπαυστο τον επαινετόν αυτόν εκκλησιαστικόν και εθνικόν αγώνα.


Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού στην εκπομπή ΠΡΟΦΙΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.