Σελίδες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σε πολιτικό κόμμα μετατρέπεται ο «Επαναστατικός Δημοκρατικός Κουρδικός Σύλλογος»


Δεκέμβριος 12, 2013.

 Ο «επαναστατικός δημοκρατικός Κουρδικός σύλλογος» έλαβε την απόφαση να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα. Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών που προβλέπονται από τη νομοθεσία, η διαδικασία της μετατροπής από σύλλογο σε κόμμα αναμένεται να γίνει μέσα στους προσεχείς έξι μήνες.

Ο πρόεδρος του πολιτικού σχηματισμού, İmam Taşçıer,  δήλωσε στη Φωνή της Ρωσίας στην τουρκική γλώσσα – σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα- ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο οργανωτικό στάδιο και συνεχίζουμε προς τη δημιουργία ενός κόμματος».

Το κίνημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ιδρυθεί τη δεκαετία του ’70 με αφορμή το στρατιωτικό πραξικόπημα για τα δικαιώματα του κουρδικού λαού και για την υπεράσπιση  του μέσα από ενεργείς πολιτικές δραστηριότητες.

«Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν, περισσότεροι από είκοσι (20) εκατομμύρια Κούρδοι και μόνο ένα ποσοστό 4 με 5 εκατομμύρια υποστηρίζουν τα κόμματα PKK και το BDP. Ενώ 15 με 16 εκατομμύρια Κούρδοι δεν υποστηρίζουν Κούρδους πολιτικούς. Εμείς θα προσπαθήσουμε με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα να προσελκύσουμε τους Κούρδους ψηφοφόρους», είπε  ο Τάστσικερ.

Θα προσθέσει ότι το πιο σημαντικό για τους Κούρδους είναι να διαχειρίζονται τα προβλήματά τους με δικά τους συμβούλια και διοικητικά όργανα.

«Για εμάς, το πιο σημαντικό των Κούρδων τη ζωή τους που χρειάζονται για να διαχειρίζονται τα δικά τους κοινοβούλια και τα διοικητικά όργανα ότι θα πρέπει να υπάρχει.
«Το νέο κόμμα θα είναι εθνικό για τους Κούρδους και το Κουρδιστάν», είπε ο İmam Taşçıer και συνέχισε:  όσο για το νέο όνομα θα είναι κάτι από ‘κουρδική ομοσπονδία’ ή άλλη σχετική ονομασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.