Σελίδες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν μητέρα και γιο στη Λιβαδειά - Το Κόμμα των Ελλήνων διαμαρτύρεται προς την αλβανική κυβέρνηση

401 Δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων, η γυναίκα και ο γιος του Σωτήρη Τζαφέρη στη Λιβαδειά, δέχτηκαν σκληρή επίθεση από 10-μελή ομάδα μασκοφόρων και μη, που εισέβαλλαν στο καφενείο τους με ρόπαλα και μαχαίρια. Επί αρκετή ώρα γρονθοκόπησαν, ξυλοκόπησαν βαριά στο κεφάλι τη σύζυγο Μαριάννα και μαχαίρωσαν στους ώμους το νεαρό Παντελή που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο καφενείο.

Μερικοί από τους εισβολείς αποκάλυψαν το πρόσωπό τους  για να αποδείξουν ότι δε φοβούνται κανέναν και απειλούσαν ότι θα πάρουν κεφάλια αν κάποιος καλέσει αστυνομία. ΄Ενας απ' αυτούς, κάτοικος Κονίσπολης, είχε ταράξει την ηρεμία του καφενείου πριν μερικές ημέρες επιδεικνύοντας καουμποϊστικες συμπεριφορές προς πελάτες εκείνης της στιγμής  και προς τους νοικοκυραίους του καφενείου. Η επιστροφή τους επαλήθευσε τις απειλές προ ημερών και φαίνεται να είναι μια από τις ομάδες που τρομοκρατούν όλο αυτό το διάστημα τους κάτοικους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, λεηλατώντας τα έχοντα και αφαιρώντας ζωές όπως στην περίπτωση του Βελιαχόβου.



Μητέρα και γιός μεταφέρθηκαν αμέσως από τους συγγενείς και φίλους τους στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα, σε βαριά κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου, ενώ η αστυνομία των Αγίων Σαράντα ανέλαβε αμέσως έρευνα για τη σύλληψη της τρομοκρατικής ομάδας. Από τις καταθέσεις των τραυματισμένων είναι ξεκάθαρο το όνομα και το πρόσωπο του οργανωτή της επίθεσης, αφού και οι κάμερες ασφάλειας του καφενείου κατέγραψαν το γεγονός.

Το Κόμμα των Ελλήνων " Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον", ιδιαίτερα ανήσυχο για τα πρόσφατα τεκταινόμενα στον τομέα της ασφάλειας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δια του προέδρου του κ. Χρήστου  Κίτσιου, που επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τους τραυματίες, διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την αλβανική κυβέρνηση που ολιγωρεί στις λυτρωτικές εισηγήσεις του πολιτικού φορέα, ο οποίος ζήτησε εγγράφως από το Υπουργείο Εσωτερικών να συγκροτηθούν αστυνομικά τμήματα στις περιοχές μας και στη σύνθεσή τους να ενταχθούν  νεαροί μειονοτικοί με γνώσεις του αντικειμένου. 

"Υπάρχουν αρκετά δικά μας παιδιά που διώχτηκαν από την αλβανική αστυνομία και τον αλβανικό στρατό και σήμερα είναι άνεργοι, ενώ στα σώματα αστυνομίας στις περιφέρειες  Αυλώνας και Αργυροκάστρου οι αστυνομικοί ελληνικής καταγωγής αριθμούνται στα δάκτυλα", τόνισε ο κύριος Κίτσιος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΕΜΜ

'Αγιοι Σαράντα 26.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.