Σελίδες

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Συντονιστική Επιτροπή Υπερήλικων Βορειοηπειρωτών: Να επαναχορηγηθεί το βοήθημα στους υπερήλικες ανασφάλιστους, να ανανεωθούν τα βιβλιάρια υγείας

• Την επαναχορήγηση του βοηθήματος για τους ανασφάλιστους υπερήλικες ζητά με ανοικτή της επιστολή η Συντονιστική Επιτροπή Υπερηλίκων Ελλήνων Β. Ηπείρου. 

Συγκεκριμένα απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο, από τους οποίους ζητά να τηρηθούν υποσχέσεις που είχαν δοθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Αναλυτικά αναφέρουν ότι από τη Γραμματεία του Πρωθυπουργού τους είχε δοθεί διαβεβαίωση ότι είχε ληφθεί πολιτική απόφαση για επαναφορά, έστω μειωμένων, των συντάξεων του ΟΓΑ. 
Επίσης μνημονεύουν ανάλογη τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στη Βουλή  κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, καθώς και υποσχέσεις που έδωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Τίρανα.   

Η Συντονιστική Επιτροπή, που αποτελείται από τους Γιώργο Τζομάκα (Πρόεδρο), Βαγγέλη Φράγκο, Κλεάνθη Κουκούμη, Νικηφόρο Τσολάκη και Τηλέμαχο Λαχανά, θέτουν επίσης και το ζήτημα ανανέωσης των βιβλιαρίων υγείας, αναφέροντας και τα εξής: 

«Μια φορά στα 100 χρόνια μας απλώσατε το χέρι και βιαστήκατε να το συμμαζέψετε, ασχέτως αν εξαιτίας λανθασμένων στρατηγικών από διαδοχικές κυβερνήσεις πληρώσαμε ακριβά προπάτορες, πατεράδες μας και εμείς. Μια χούφτα ήμαστε, ασχέτως αν οι στατιστικές σας είναι διογκωμένες. Όταν ξοδεύετε για τα προς το ζην και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των περίπου 1.000.000 αλλοδαπών γιατί εμάς μας οδηγήσατε στον προθάλαμο του θανάτου; Και μη νομίζετε ότι θα στραφούμε σε συσσίτια και ζητιανιές. Ήμαστε τόσο περήφανοι που προτιμούμε τον θάνατο».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.