Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ηχηρό όχι των κατοίκων της Χιμάρας στην ένωση με αλβανικά χωριά

Κύριε δήμαρχε έχεις ιστορική ευθύνη να είσαι στο πλευρό των Χιμαραίων

Στην Χιμάρα βρέθηκε ο Αλβανός υπουργός τοπικής αυτοδιοίκησης και αρμόδιος του σχεδίου "Αλβανικός Καλλικράτης" καθώς η πρόταση που συζητήθηκε και παρουσίασε ο Αλβανός υπουργός εξετάζεται απ' την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εδαφικής Μεταρρύθμισης και επιχειρεί να ενώσει διοικητικά την Χιμάρα με περιοχές όπου κατοικούν μουσουλμανικοί αλβανικοί πληθυσμοί. 
Συγκεκριμένα, επιχειρεί την συνένωση της Χιμάρας με την επαρχεία Λουκόβου και το αλβανικό μουσουλμανικό χωριό της αλβανικής περιοχής "Laberia", Vranishti.
H πρόταση που θεωρείται ως επαρκής λύση για τους Χιμαραίους, προβλέπει την δημιουργία του δήμου Χιμάρας, ενώνοντας τις τωρινές αυτοδιοικητικές μονάδες του δήμου με την κοινότητα του Λουκόβου.

Ο Αλβανός υπουργός, Bled Cuci προσπάθησε να πείσει τους κατοίκους για "τα οφέλη" που θα επιφέρει ο αλβανικός Καλλικράτης στην Χιμάρα.
«Η Ένωση με το χωριό Vranishti, στο πλαίσιο της νέας εδαφικής διαίρεσης, θα προσφέρει στους κατοίκους περισσότερα οικονομικά έσοδα»
Όλοι γνωρίζουμε πως η Χιμάρα αποτελεί από μόνη της ολοκληρωμένη διοικητική περιοχή και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός κ. Cuci. Το κύριο μέλημα είναι η πρόσμιξη των Ελλήνων της Χιμάρας με αλβανικό πληθυσμό με τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Η συνάντηση ήταν επεισοδιακή,- αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα, μάλιστα πολλοί δημοσιογράφοι παραξενεύτηκαν διότι οι πλειοψηφία των Χιμαραίων μιλούσε ελληνικά στη συνάντηση.
«Δεν θέλουμε να ενταχθούμε με το Vranishti, η ένωση θα φέρει μόνο ζημιές» - είπαν οι κάτοικοι στα ελληνικά. Ενώ ο Αλβανός υπουργός, Bled Cuci, τόνισε ότι η συγχώνευση είναι θετική για την τόνωση της οικονομίας και η Χιμάρα θα επωφεληθεί με παραπάνω γεωργική γη. Να μην ενωθεί η Χιμάρα με περιοχές όπου κατοικούν μουσουλμανικοί αλβανικοί πληθυσμοί βροντοφώναξαν ξανά οι Χιμαραίοι που αντιτίθενται στα σενάρια συνένωσης της με το αλβανικό χωριό.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, αυτή η ένωση δεν είναι ευπρόσδεκτη επειδή υπάρχουν τεράστιες πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των δυο περιοχών, αλλά δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της απασχόλησης και της ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Τα αλβανικά μέσα αναφέρουν πως η συνάντηση είχε τις εθνικιστικές αξιώσεις τύπου «Χιμαραίος γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ» και σύμφωνα με τους ίδιους η ένωση θα μπορούσε να υπονομεύσει τον ελληνισμό τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.


Απόφαση συμβουλίου του χωριού Δρυμάδες

Το Συμβούλιο στις 15 Ιουλίου συζήτησε και εξέτασε τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Χιμάρα και ανακοινώνει ότι, η πρόταση που θεωρείται ως επαρκής λύση για τους Χιμαραίους, είναι η δημιουργία του δήμου Χιμάρας, ενώνοντας τις παράκτιες τωρινές αυτοδιοικητικές μονάδες του δήμου με την κοινότητα του Λουκόβου.
Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορητικά την παραπληροφόρηση στα αλβανικά μέσα αλλά και στο διαδίκτυο και υπενθυμίζουμε ακόμα μια φορά στους δημότες μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Χιμάρας ότι όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν παρερμηνεύθηκαν δολίως από τα μέσα ενημέρωσης.
Το προεδρείο του χωριού Δρυμάδες:Ο Πρόεδρος: ALEKS MARKO
Τα μέλη: FOTO KARAVELLA
JIORGO KONOMI
KOZMA KOCANI
DHIMITRAQ DHRAKOΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.