Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Κατερρίφθη ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο Σλαβιάνσκ


Ιούνιος 24, 2014.

Σλάβιανσκ.

Στην περιοχή του Αγίου Καρατσούν οι πολιτοφύλακες του Σλάβιανσκ κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-8.
Η πληροφορία δίνεται από την «Πράβντα της Ουκρανίας» που επικαλείται τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια της απογείωσής του με τη χρήση από τους πολιτοφύλακες με τη χρήση «ПЗРК»- Φορητό Σύστημα Αντιαεροπορικής Άμυνας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επί του ελικοπτέρου βρίσκονταν εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών μελών του πληρώματος.

Ο Βλαντισλάβ Σελέζνεφ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, επιβεβαίωσε την συντριβή του ελικοπτέρου.

«Επί του σκάφους του ελικοπτέρου βρίσκονταν εννέα ειδικοί, οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό για την παρακολούθηση της οργάνωσης του χώρου, για τον καθορισμό παραβιάσεων του σχεδίου της ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με τη συντριβή του ελικοπτέρου όλοι επί του σκάφους σκοτώθηκαν. Ομάδα διάσωσης και έρευνας έχει προστρέξει στο σημείο της συντριβής», δήλωσε ο Σελέζνεφ.

Είναι το δεύτερο ελικόπτερο MI-8 που καταρρίπτεται στην περιοχή της Σλάβιανσκ από τους πολιτοφύλακες.

Το πρώτο ουκρανικό ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας καταρρίφθηκε στις 29 Μαΐου. Είχαν σκοτωθεί 12 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Αρχηγού της Εθνοφρουράς Σεργκέι Κουλτσίτσκι.


Είναι η δεύτερη αντιαεροπορική επιτυχία των Ρώσων αυτονομιστών, μετά την κατάρριψη του ουκρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους πριν δύο εβδομάδες όπου σκοτώθηκαν 49 στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.