Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

"Έπεσε" το Λαζαράτι - κάηκαν οι φυτείες και μαστούρωσε όλη η Δρυϊνούπολη!

Όπως μετέδωσε το Associated Press, "τεράστιοι καπνοί από φλεγόμενα χασισόδεντρα σκέπασαν το Λαζαράτι και πολλά χωριά της Αλβανίας" μιας και οι παραγωγοί έβαλαν φωτιά στις καλλιέργειες τους πριν την έφοδο της αστυνομίας.
Το "απόρθητο" κάστρο, όπως συνηθίζουν πολλοί να αποκαλούν το χωριό Λαζαράτι της Αλβανίας, έναν από τους πλέον γνωστούς χασισοβολώνες της Ευρώπης, άντεξε μόλις πέντε ημέρες στον κλοιό της αστυνομίας.
Από το απόγευμα της Πέμπτης, η αστυνομία ελέγχει κάθε γωνιά στο χωριό των χασίς όπου παράγονταν 900 τόνοι κάθε χρόνο.
Σήμερα αναμενόταν να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο κέντρο του χωριού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας.

 
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κατασχέθηκαν 12 τόνοι επεξεργασμένο χασίς, έτοιμο προς πώληση (σ.σ. δεν υπολογίζονται σ' αυτό οι τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φθάσει η αστυνομία), δύο εργαστήρια για εξασφάλιση αποστάγματος χασίς ή χασισοέλαιο και δύο άλλα για την ξηρή επεξεργασία του.
Καταστράφηκαν, επίσης, 80.000 φυτά, από τα οποία αναμένονταν 26 τόνοι ξηρό χασίς. Κατασχέθηκε ακόμη ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, με διάφορα ήδη όπλων, πυρομαχικά, εκρηκτικά κ.λπ. Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα και πολλά άλλα καταζητούνται από την αστυνομία.
Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρις ότου ελεγχθούν όλα τα σπίτια, καταστραφούν οι καλλιέργειες χασίς, και ο εξοπλισμός επεξεργασίας και συντήρησής του.
Η αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι άναψε τα αίματα στην αλβανική Βουλή, με τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να ανεβάζει σε τέτοιο σημείο τους τόνους, που ο πρόεδρος του σώματος, Ιλίρ Μέτα, (με τον οποίο ο κ. Μπερίσα ήταν σύμμαχοι στην προηγούμενη κυβέρνηση) να ζητάει την απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού από την αίθουσα για κάποιο χρονικό διάστημα.
(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Huffington Post)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.