Σελίδες

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αποσχιστική «Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού» ανακήρυξαν οι Ρώσοι της περιοχής

Κάτοικοι της ουκρανικής πόλης της Οδησσού ανακήρυξαν την Τετάρτη μια αποσχιστική «Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού», σε μια κίνηση αλληλεγγύης στους φιλορώσους ενόπλους αποσχιστές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, που έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις εδώ και μήνες.
Όπως αναφέρει η αγγλική ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας Pravda, ακτιβιστές του κινήματος «Αντι-Μεϊντάν» (Ρώσοι, ρωσόφωνοι Ουκρανοί και άλλοι εχθρικά διακείμενοι στο καθεστώς που επικράτησε μετά την ανατροπή του φιλορωσικού καθεστώτος Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο) ανακήρυξαν την «δημοκρατία» και κάλεσαν τους κατοίκους να μπλοκάρουν την κυκλοφορία, όπως επιβεβαιώνει και ο ιστότοπος rusnovosti24.ru.

«Από σήμερα, η επαρχία της Οδησσού ανήκει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού, όπου η εξουσία ανήκει μόνον στον πληθυσμό που κατοικεί εντός των ορίων της», αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο του κινήματος Αντι-Μεϊντάν.
naftemporiki.gr

Συνεχίζεται η πολιορκία της Σλαβιάνσκ
Λόγω των συνεχών βομβαρδισμών, οι πολιορκημένοι κάτοικοι της πόλης, έφυγαν από τα διαμερίσματά τους και διαμένουν στα υπόγεια, γράφει η ιστοσελίδα της πόλης Σλάβιανσκ.

«Οι κάτοικοι της Σλάβιανσκ κάθε μέρα ζουν και εργάζονται κάτω από τα σφυρίγματα των σφαιρών και τις εκρήξεις των βομβών. Κοιμούνται στα υπόγεια των σπιτιών τους, πηγαίνουν στη δουλειά με κίνδυνο της ζωής τους και οι έγκυες γυναίκες που δεν είχαν βρει χρόνο να εγκαταλείψουν την πόλη, έχουν πέσει σε υστερία. Οι «ειδήσεις» περιγράφουν τις δυσκολίες της ζωής εν μέσω πολέμου», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Εδώ και αρκετές ημέρες, που άρχισε η νέα φάση των επιθέσεων της Εθνικής Φρουράς, ουσιαστικά ζούμε σε καταφύγια και υπόγεια. Το νερό τροφοδοτείται στην πόλη κατά διαστήματα, τρόφιμα δεν υπάρχουν στα καταστήματα και η μετακίνηση μέσα και έξω από την πόλη είναι προβληματική».

«Μας βομβάρδιζαν κάθε ημέρα. Τώρα μας βομβαρδίζουν όλο το εικοσιτετράωρο. Οι άνθρωποι, σχεδόν δεν λειτουργού, φοβούνται να φύγουν από τα  σπίτια τους, αλλά και αυτά βομβαρδίζονται και πολλοί έχουν κάνει μόνιμη εγκατάσταση στα υπόγεια» είπε ο εντόπιος Βιατσεσλάβ Σεφτσένκο.

Από τα τέσσερα καταστήματα που είναι κοντά στο σπίτι του, κανένα δεν έχει τρόφιμα. Η οικογένειά του- σύζυγος και δύο παιδιά- τα έστειλε στο Χάρκοβ. «Εκεί, έχω μια θεία και ένα θείο, ζούνε σε ένα στούντιο, τώρα θα φιλοξενηθούν εκεί μαζί τους», είπε ο Βιατσεσλάβ.

«Μόλις ακούμε εκρήξεις τρέχουμε στα υπόγεια. Χθες βομβάρδισαν ένα σπίτι, απέμεινε μόνο ένας τοίχος. Ευτυχώς οι άνθρωποι είχαν κρυφθεί στο υπόγειο», είπε ο ίδιος.

Ο φίλος ο Βασίλι, θα πει ότι έστειλε και αυτός την οικογένειά του σε άλλη πόλη, σε έναν συγγενή, αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να εγκαταλείψει την πόλη « Είμαι από τη Σλάβιανσκ, εδώ θάφτηκαν οι γονείς μου, εδώ θα μείνω, δεν μπορώ να φύγω», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας φόβος που υπάρχει είναι με τις έγκυες που ζουν μέσα στα υπόγεια και συνέχεια φοβούνται ότι θα γεννήσουν πρόωρα ακούγοντας τους βομβαρδισμούς και τις εκρήξεις που ταρακουνούν το έδαφος.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.